دانستنی آنلاین: نیروگاه برقآبی امیرکبیر تهران پس از ۵۱ سال با تلاش متخصصان داخلی و به منظور کمک به شبکه سراسری برق وارد مدار شد.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین از روابط عمومی شرکت آب منطقهای تهران، مدیر عامل این شرکت در مراسم اففتاح نیروگاه برق آبی امیرکبیر با اشاره به اینکه با سبقه فنی پیمانکار و تلاش و پشتکار همه دست اندرکاران، انجام اورهال اساسی و تستهای مربوطه واحد یک نیروگاه برق ابی سد با موفقیت به پایان رسید٬ گفت: اکنون این نیروگاه به شکل رسمی دوباره راه اندازی و وارد مدار شد.
سید حسن رضوی ادامه داد: با وجود نوساناتی که به واسطه تحریمها به اقتصاد کشور تحمیل شده بود و همچنین شرایط جوی اما این واحد نیروگاهی طبق برنامه زمان بندی مجدداً به شبکه سراسری برق پیوست.
وی با بیان اینکه شاخصهای بهره برداری باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: مدیران شرکت باید بر اساس برنامهها نسبت به بهره برداری بهینه مطابق استانداردها عمل کنند و مجموعه سد و نیروگاه را با ضریب اطمینان بیشتر در مدار بهره برداری قرار دهند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران افزود: در مجموعه آب تهران نسل اول سد سازی کشور وجود دارد که برای بهره برداری از آنها هر کدام شرایط خودشان را دارند، آنچه مهم است درست بهره برداری کردن از سرمایههایی است که نیم قرن پیش ساخته شده است و بهمه باید بدانیم که این سدها و تأسیسات، سرمایههای اساسی کشور به شمار میروند.
در ادامه این مراسم مهدی فتوکیان٬ مدیر امور بهره برداری و نگهداری سد و نیروگاه امیرکبیر عنوان کرد: زمان راه اندازی واحد اول و دوم نیروگاه سال ۱۳۴۰ بوده که واحد اول بیش از چهار میلیون و ۸۸ هزار مگاوات ساعت تولید و بیش از ۱۳۹ هزار ساعت کارکرد و واحد دو نیز بیش از سه میلیون و ۸۹۸ هزار مگاوات ساعت تولید و بیش از ۱۳۱ هزار ساعت کارکرد داشته است.
وی با اشاره به اینکه واحد شماره یک در سال ۴۶ یک بار مورد تعمیرات اساسی اورهال قرار گرفته و از آن زمان تا ۲۲ مهرماه سال گذشته تعمیری نداشته و این تعمیرات بعد از ۵۱ سال اجرایی شده است یادآور شد: واحد یک از سال ۴۶ تا تاریخ یاد شده ۱۲۰ هزار ساعت کارکرد و در این مدت همچنین بیش از سهمیلیون و ۷۱۶ هزار مگاوات ساعت هم تولید داشته است.
فتوکیان با تاکید بر اینکه عملیات اورهال در ۱۹ اردیبهشت سال جاری به صورت آزمایشی انجام شد، گفت: پس از انجام آزمایشهای مربوطه این واحد در تاریخ یاد شده مورد بهره برداری آزمایشی قرار گرفت و تاکنون ۷۱۳ ساعت کارکرد و ۲۹ هزار و ۹۴۰ مگاوات ساعت انرژی برق تولید کرده است که از امروز هم برای کمک به شبکه سراسری برق به شکل رسمی وارد مدار شد.
محمد شهریاری٬ مدیر دفتر بهره برداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران نیز این عملیات را که پس از ۵۱ سال اتفاق افتاد، منحصر به فرد دانست و بیان کرد: قرارداد این پروژه در ساعات پایانی سال ۹۶ ابلاغ شدکه با توجه به سابقه کاری خوب پیمانکار به شرکت نصب و بهره برداری نیروگاههای برق ابی خوزستان واگذار شد.
وی افزود: این پروژه در سه فاز خلاصه میشود که فاز اول اورهال واحد دوم لتیان، فاز دوم واحد یک نیروگاه امیرکبیر و فاز سوم تأمین برق اضطراری دیزل ژنراتور حوزه ستادی با اهداف پدافند غیر عامل میباشد.
شهریاری با تشکر از عوامل اجرایی، پیمانکاران و کارشناسان متخصص شرکت اضافه کرد: با توجه به اهمیت این پروژه و لزوم بهره برداری سریع از آن، همکاران حتی در ایام نوروز و روزهای تعطیل مشغول فعالیت بوده که نشان دهنده همدلی و هم یاری کلیه کارکنان است.
وی خاطر نشان کرد: تاسیسات شرکت از قدمت بالایی برخوردار است و لازم است در برنامه ریزی های کلان به نوسازی آنها توجه ویژه صورت گرفته و در صدر برنامههای شرکت قرار گیرد.