دولت به جای رفع مشکل، آمارسازی میکند!
دانستنی اقتصاد: نماینده چابهار اعتقاد دارد؛ مشکل کشور اینجاست که متاسفانه بخشی از بدنه اجرایی کشور بعد از یک مدت، نسبت به مشکلات مردم، عادی و کرخت میشوند و از اینرو بین مدیران اجرایی، تمایل عجیبی برای آمارسازی ایجاد میشود.
به گزارش دانستنی اقتصاد؛ معین الدین سعیدی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: شرایط بد اقتصادی کشور که دیگر کاملاً مشخص است و بارها این موضوع را پشت تریبون هم گفتهام. دو سال پیش قیمت مرغ ۲۵ هزار تومان بود و مردم آن زمان شدیداً معترض بودند و الان که دیگر مرغ یا پیدا نمیشود یا قیمتش نزدیک ۱۰۰ هزار تومان است. نمیشود اینها را نبینیم و نگوییم.
سعیدی خاطرنشان کرد: عرصه بر مردم در حوزههای معیشتی به شدت تنگ شده است. تورم نقطه به نقطه و وضعیت بد کالاهای اساسی باعث شده شرایط بسیار بدتری را نسبت به گذشته، تجربه کنیم. سرانه مصرف گوشت، مرغ و فرآوردههای لبنی به شدت کاهش یافته است و به جای اینکه دولت چالش را مرتفع کند، آمارسازی میکند؛ این یعنی جوری آمار میدهند که بسیاری از ناظران بیطرف مشکوک شوند که آیا واقعاً آقایان دولت و رئیس جمهور در کشور دیگری زندگی میکنند! آیا این آمار مربوط به شرایط اقتصادی ما است یا از جای دیگری این آمار را میسازند؟
راحتترین روش مواجهه با یک مسئله، پاککردن صورت مسئله است و این هرگز منجر به حل مشکل نخواهد شد
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان میگوید: معتقدم در بسیاری از حوزههای اقتصادی مخصوصاً در دهکهای پایین، شاهد یک لجامگسیختگی هستیم. از اینرو امیدوارم عزیزان هرچه سریعتر به خودشان بیایند. راحتترین روش مواجهه با یک مسئله، پاککردن صورت مسئله است و این هرگز منجر به حل مشکل نخواهد شد. تا وقتی چالشها را نبینیم و مسائل را آسیبشناسانه بررسی نکنیم، قطعاً پاسخی برای مشکلات نخواهیم یافت.
وی افزود: اینکه چرا الان وضعیت کشور این است، برمیگردد به بسیاری از عملکردهای دولت از همان ابتدا. دولت معتقد بود که معیشت را به مذاکرات گره نمیزند، اما دیدیم گرایشی که به قدرتهای شرق ایجاد شد، موازنه درستی که میتوانست با تمام قدرتهای غربی و شرقی باشد را بر هم زد. صدالبته در موضوع برجام و مذاکراتی که با طرف غرب داشتیم، بدعهدی از طرف غرب بود و در این هیچ تردیدی نیست، اما تا به امروز چه زمانی طرف شرق آمده و پای منافع ملت ایران ایستاده است؟
نماینده چابهار گفت: دولت یک اقدام مثبت صورت داد که سطح روابط و تراز تجاری خودش با کشورهای همسایه را بالا برد، اما این موضوع به تنهایی نمیتواند مشکلاتی که در حوزه مبادلات بانکی داریم را حل کند. مثلاً در حوزه نفت، ما حداقل نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی هستیم و تا وقتی که این نگاه وجود داشته باشد که ما بدون سرمایهگذار خارجی هم میتوانیم به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم، یعنی مسیر اشتباه و غیرواقعی است.
سعیدی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که باعث شده به این نقطه نامساعد اقتصادی برسیم این مسئله است که قرار بود در ازای حذف ارز ترجیحی، سبد مورد نیاز خانوارها برای تهیه کالاهای اساسی از طریق کالابرگ با قیمتهای مصوب شهریور ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار بگیرد، ولی متاسفانه به این موضوع هم توجهی نشد و ما شاهد یک تورم نجومی در حوزه کالاهای اساسی شدیم.
نماینده چابهار در پایان گفت: جمیع این رویکردها و عدم توجه به معیشت خانوادههای کمدرآمد باعث شد در موضوع تورم در سالی که به شعار مهار تورم مزین است، این شرایط را تجربه کنیم. به نظرم از طرف دیگر یکسانسازی عرصههای قدرت نشان داد که تجربه خیلی مثبت و موفقی نبوده است. در عین حال که باید تعامل حداکثری بین قوا برقرار باشد، اما تنوع در رویکردها منجر به استفاده از ظرفیتهای پنهان خواهد شد که در این زمینه هم اتفاق خاصی را شاهد نبودیم.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰ به این خبر امتیاز دهید
۰/۵
(۰ نظر)