رشد قابل توجه بازار اتیلن تا سال ۲۰۳۰
دانستنی اقتصاد: اسدالله غلامپور مدیرعامل پتروشیمیمروارید گفت: پیشبینی میشود که اندازه بازار اتیلن تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۲۷۳میلیارد دلار برسد. اتیلن به عنوان پرمصرفترین ترکیب آلی در جهان، در تولید طیف وسیعی از محصولات از جمله پلاستیک، حلال، چسب و مواد شوینده نقش دارد. انتظار میرود بازار اتیلن در سالهای آینده به دلیل عواملی مانند رشد جمعیت، افزایش استانداردهای زندگی و افزایش تقاضا از سوی اقتصادهای نوظهور رشد قابلتوجهی داشته باشد.
به گزارش دانستنی اقتصاد؛ با جمعیت جهانی بیش از ۷میلیارد نفر و پیشبینیها برای ادامه رشد، تقاضای فزایندهای برای کالاهای مصرفی ساختهشده با مواد مبتنی بر اتیلن وجود خواهد داشت. با افزایش درآمد و بهبود استانداردهای زندگی، مردم به طور فزایندهای محصولاتی را خریداری میکنند که به بستهبندی بیشتری نیاز دارند و از مواد مصنوعی بیشتری استفاده میکنند.
این روند بهویژه در کشورهای در حال توسعه که فروش کالاهای بستهبندی شده به سرعت در حال رشد بوده، مشهود است. بازار اتیلن نیز توسط برنامههای کاربردی جدید، به سوی زنجیره ارزش پاییندست آن هدایت میشود. به عنوان مثال از اکسید اتیلن برای ساخت فوم پلییورتان استفاده شده که بهطور فزایندهای در صنعت ساختمان به عنوان ماده عایق استفاده میشود. اتیلن دیکلراید یکی دیگر از مشتقات مهم اتیلن است که در تولید پی وی سی (پلی وینیل کلراید) استفاده میشود که کاربردهای گستردهای در همه چیز؛ از لوله و کابل گرفته تا فیلم بستهبندی و کارتهای اعتباری دارد؛ بهطور خلاصه، بازار اتیلن توسط رشد جمعیت، افزایش استانداردهای زندگی، گسترش کاربردها و تقاضای فزاینده از سوی اقتصادهای نوظهور هدایت میشود. انتظار میرود این روند در سالهای آینده ادامه یابد و اتیلن را به بخشی ضروری از اقتصاد جهانی تبدیل کند.
صنعت خودرو یکی از مصرفکنندگان اصلی اتیلن است که حدود ۲۸درصد از تقاضای جهانی را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. انتظار میرود این روند همچنان ادامه داشته باشد و صنعت خودرو تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰درصد اتیلن را مصرف کند.
دلایل متعددی برای افزایش تقاضا وجود دارد. تقاضای صنعت خودرو بالاست زیرا اولا، صنعت جهانی خودرو در حال رشد است. بر اساس دادههای سازمان بینالمللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری (OICA)، تولید جهانی خودرو در سال ۲۰۲۱ به ۸۰میلیون دستگاه رسید. همچنین فناوریهای جدید، استفاده از اتیلن را در وسایل نقلیه افزایش میدهد. به عنوان مثال، پلیمرهای مبتنی بر اتیلن به طور فزآیندهای در خودروها برای کاهش وزن و بهبود بهرهوری سوخت استفاده میشوند.
اتیلن همچنین برای تولید دیودهای ساطع کننده نور (LED) استفاده میشود که به طور فزآیندهای در چراغهای جلو و عقب خودرو رایج است؛ به کار میرود. در نهایت، مقررات دولتی استفاده از خودروهای کممصرف را الزامی میکند. در بسیاری از کشورها این مقررات، تقاضا برای وسایل نقلیه کوچکتر و سبکتر ساخته شده با موادی مانند اتیلن را افزایش میدهد که به بهبود بهرهوری سوخت کمک میکند. همه این عوامل منجر به افزایش تقاضا برای اتیلن در صنعت خودرو میشود که باعث رشد بازار خواهد شد.
پلیاتیلن متداولترین نوع پلاستیکی است که در سراسر جهان استفاده میشود و استفاده از آن هر ساله رو به افزایش است. این تا حد زیادی به دلیل تطبیقپذیری آن است. پلیاتیلن را میتوان برای طیف وسیعی از کاربردها، از جمله بستهبندی، ساختوساز، قطعات خودرو و موارد دیگر استفاده کرد.
پلی پروپیلن(PP) یکی دیگر از پلاستیکهای محبوب است که بعضا از اتیلن نیز به عنوان ماده اولیه اصلی استفاده میکند. حدود ۲۰درصد از کل اتیلن تولید شده در تولید پلیپروپیلن(PP) استفاده میشود. پلی پروپیلن(PP) کاربردهای زیادی دارد، از جمله بستهبندی، ظروف غذا، کالاهای خانگی، قطعات خودرو و….
پلیاتیلن سنگین (HDPE) نوع سوم پلاستیک است که از اتیلن به عنوان ماده اولیه استفاده میکند.
بازار اتیلن به طور مداوم در پاسخ به الگوهای تغییر تقاضای جهانی در حال تحول است. برخی از روندهای برتری که امروز بازار را شکل میدهند بهشرح زیر است:
۱- افزایش تقاضا از آسیا: آسیا بزرگترین مصرفکننده اتیلن است که بیش از ۵۰درصد تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده است. شاید این روند با ادامه رشد اقتصاد منطقه ادامه یابد و بازار آسیا بزرگترین محرک رشد در بازار اتیلن در چند سال آینده باشد. انتظار میرود چین بازار مهمی باشد، زیرا به دنبال افزایش تولید مواد شیمیایی و سایر محصولات پاییندستی است.
۲- افزایش قیمت: قیمت اتیلن در سالهای اخیر به دلیل افزایش تقاضا و محدودیت ظرفیت تولید، رو به افزایش بوده است. احتمالا این روندها به این زودیها ادامه یابد.
۳- افزایش ظرفیت: چند کارخانه جدید اتیلن در حال حاضر در دست ساخت هستند که به برآورده ساختن تقاضای فزاینده جهانی کمک خواهد کرد. با این حال، آنلاین شدن این پروژهها ممکن است چند سال طول بکشد، قیمتها احتمالا در این مدت بالا باقی بمانند.
۴- تغییر ترکیب محصول: انواع محصولات ساخته شده از اتیلن به طور مداوم در حال تغییر بوده، زیرا تولیدکنندگان در تلاش هستند تا نیازهای مشتریان خود را برآورده کنند. به عنوان مثال، کاربردهای جدیدتر اتیلن شامل پرینت سه بعدی و سلولهای سوختی است. بازار اتیلن نیز تحتتاثیر تغییر ترکیب مواد اولیه قرار گرفته است. روند افزایشی به سمت استفاده از مواد اولیه سبکتر مانند مایعات گاز طبیعی (NGL) وجود دارد. این به این دلیل است که NGLها مزایای متعددی نسبت به مواد اولیه سنتی مانند نفت خام دارند، از جمله هزینههای کمتر و ردپای زیست محیطی کمتر.
۵- افزایش تقاضا برای وسایل نقلیه سبکتر و کممصرفتر: که باعث افزایش تقاضا برای پلاستیکهای مبتنی بر اتیلن میشود.
۶- محبوبیت روزافزون پلاستیکهای زیستی: که از منابع تجدیدپذیر ساخته شدهاند و گزینههای پایدارتری نسبت به پلاستیکهای سنتی ارائه میدهند.
۷- نوسان قیمت نفت خام: میتواند تاثیر عمدهای بر هزینه تولید اتیلن داشته باشد.
۸- پروژههای ساختمانی جدید: تعدادی از پروژههای ساختمانی جدید در حال انجام است که به پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای اتیلن کمک میکند. اینها شامل چند کارخانه کراکر (شکست) در مقیاس بزرگ در آسیا و خاورمیانه و همچنین توسعه تاسیسات موجود در آمریکای شمالی و اروپاست.
۹- فعالیت M&A: در سالهای اخیر ادغامها و اکتسابهای زیادی در صنعت اتیلن صورت گرفته است و چند بازیگر اصلی به دنبال تثبیت موقعیت خود در بازار هستند.
این ادغام احتمالا در سالهای آینده ادامه خواهد یافت، زیرا شرکتها به دنبال گسترش فعالیتها و افزایش سهم خود از بازار جهانی اتیلن هستند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میانگین امتیازات: ۴.۷ / ۵. تعداد امتیازات: ۱۱۰ به این خبر امتیاز دهید
۰/۵
(۰ نظر)