اجتماعی

رونمایی از ویژه‌نامه «پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا»

دانستنی اقتصاد:مسئولیت اجتماعی و پایداری شرکتی در سال‌های اخیر بیشتر از قبل، مورد توجه قرار گرفته است.اما در حوزه صنعت غذا این مقوله آنچنان که باید مورد گفتگو قرار نگرفت.

به گزارش  دانستنی اقتصاد:در شش اسفند سال جاری، برای اولین بار در کشور، نشست تخصصی «پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا» توسط کمیسیون مسئولیت اجتماعی انجمن ارگانیک ایران با همکاری شرکت چوپان در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این نشست که با حضور متخصصان و کنگشران حوزه مسئولیت اجتماعی و مسئولان دولتی و نمایندگان شرکتهای غذایی مختلف برگزار شد، حسین محمودی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی انجمن ارگانیک ایران به اهمیت پایداری بنگاه‌های فعال در حوزه صنعت غذا اشاره کرد و تأکید کرد که به غذایی که به آن قسم می‌خوریم، باید به سلامت و پاکیزگی آن و طریقه تولید آن توجه شود.
«سید رضا نورانی»، رئیس هیئت ‌مدیره انجمن ارگانیک، با اشاره به ضرورت توجه به امنیت غذایی و ایمنی غذا، گفت: «سلامت غذا بسیار مهم است» و ضمن انتقاد از سازمان غذا و دارو و با اشاره به فروش بی‌رویه مکمل‌ها در داروخانه‌ها افزود: «متأسفانه امروز داروها غذای ما شده‌اند، در‌حالی‌که غذای ما باید به داروی ما تبدیل شود.» نورانی بر لزوم حفظ سلامت مردم از طریق تولیدات سلامت‌محور تأکید کرد و گفت: مشکلاتی که در حوزه سلامت غذا وجود دارد، منجر به بیماری‌های فراوانی در کشور و دنیا شده است.

وی همچنین به نقش انجمن ارگانیک ایران در توسعه کشاورزی ارگانیک کشور اشاره کرد و گفت: «از سال ۸۵ که این انجمن تأسیس شد، اقدامات خوبی در زمینه شبکه‌سازی تولید ارگانیک و ترویج آن میان مصرف‌کنندگان انجام شده است.»
مدیرعامل شرکت چوپان، دکتر رضا صادقی‌نژاد در ابتدای نشست، بحث خود را با تأکید بر تأثیر کمبود منابع انرژی بر صنایع آغاز کرد. وی تصریح کرد: ما در حوزهای که امروز با کمبود مواجه هستیم و آن را با عبارت جایگزین و به نظر من جعلی ناترازی توصیف می‌کنند، به لحاظ فرهنگی نیز دچار آسیب هستیم. ما در موضوع کمبود منابع، نه تنها نتوانسته‌ایم ادبیات لازم را تولید کنیم، بلکه تاریخی نیز در این زمینه نداریم. به نظر من، موضوعی که تاریخ ندارد، طبیعتاً متنی نیز نخواهد داشت و نمی‌توانیم در مورد آینده آن ماجرا به طور دقیق ارزیابی درستی داشته باشیم.
وی همچنین در رابطه با اهمیت مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا گفت: غذا به دلیل اینکه نزدیکترین حوزه به زندگی خصوصی و شخصی ما است، بهترین زمینه برای اصلاح فرهنگ در سایر حوزه‌ها نیز می‌باشد. به این معنا که اگر بتوانیم تغییر پارادایمی در مصرف‌کننده‌ای ایجاد کنیم که در حال حاضر غذای نزدیک به تاریخ انقضا را با غذای فاسد یکی می‌داند، در واقع به کاهش هدررفت منابع کمک کرده‌ایم و اصلاح الگوی مصرف غذایی می‌تواند سرمنشأ اصلاح الگوی مصرف در سایر حوزه‌ها از جمله مصرف منابع انرزی شود. وی اصلاح الگوی مصرف و آموزش مصرف‌کننده را جهت کاهش هدررفت غذا، اولین مسئولیت اجتماعی شرکتهای غذایی معرفی کرد.

رضا صادقی‌نژاد خاطر نشان کرد: شرکت چوپان از سال گذشته میزان ضایعات را به طور کامل محدود کرده است. ما این سیاست را نزدیک به هشت ماه است که ادامه می‌دهیم و در این مسیر در ابتدا با مقاومت درون سازمانی مواجه بودیم. زیرا ما اولین واحدی هستیم که چنین اقدامی را انجام می‌دهیم و تصور بر این بود که این طرح، بازار ما را محدود خوادهد کرد.

اما نگرش عمومی در ساختار چوپان این است که این سیاست را با دقت ادامه دهیم، زیرا معتقدم وظیفه اجتماعی ما فراتر از تأمین منافع شرکت چوپان این ا ست که در این حوزه‌ها به صورت عملی اقدامات جدی انجام دهیم.
«مهدوی دامغانی»، مشاور علمی شرکت پرفیرو و دانشیار اگرواکولوژی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، یکی دیگر از شرکت‌کنندگان این نشست بود که به موضوع توانمندسازی جامعه محلی در حوزه کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک پرداخت.

او از تجربه خود در شرکت پرفیرو در تولید محصول سالم و ارگانیک پیارم در حاجی‌آباد بندرعباس گفت که با مشارکت جامعه محلی رخ داده بود.
«وثوقی»، دبیر انجمن ارگانیک ایران بیان کرد: بدون شک شرکت‌ها و سازمان ها در کنار داشتن رویکردهای اقتصادی و اجتماعی با رویکرد محیط زیستی، فرآیندها و رویه‌های بهتری را درون سازمان جاری می‌کنند و به این ترتیب علاوه بر اینکه ثروت می‌آفرینند، سلامت جامعه و محیط زیست را نیز بهبود می‌بخشند.

وی عنوان کرد: فصلنامه ارگانیک که تنها فصلنامه تخصصی در حوزه کشاورزی ارگانیک ایران است، تصمیم بر آن گرفت تا در راستای اهداف انجمن ارگانیک ایران شماره چهلم خود را به صورت ویژه نامه پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا منتشر کند
در این نشست همچنین لیلا صادقی‌تبار رئیس واحد پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکت چوپان اعلام کرد که بر اسـاس خط اسـتراتژی مسـئولیت اجتماعی چوپان، جلوگیری از هدررفت غذا و کاهش ضـایعات اولین متریالیتی پایداری چوپان در سال ۱۴۰۳ بوده است و فرایند کاهش ضایعات در سال آتی نیز با برنامه‌های مستمر و جدی ادامه خواهد داشــت. وی اشــاره کرد مطابق با آمارها بیشــترین بخش از هدررفت غذا در ایران مربوط به حوزه مصرف خانگی است و این امر نشان‌دهنده نیاز جدی تمرکز بر آموزش مصرف‌کننده و تغییر سازه‌های ذهنی است که رفتار خرید، رفتار مصرفی و نگرش مردم به مصرف را تنظیم می‌کند.
در این نشــســت از ویژه‌نامه فصــلنامه ارگانیک که به موضــوع پایداری و مســئولیت اجتماعی در صــنایع غذایی اختصاص یافته، توسط دکتر صادقی‌نژاد مدیر عامل شرکت چوپان و دکتر نورانی رئیس انجمن ارگانیک ایران رونمایی شــد.

این نشــســت آغازی بود بر ســلســله‌نشــســت‌های مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا که به زودی برگزار خواهد شد.

ویژه‌نامه «پایداری و مسئولیت اجتماعی در صنعت غذا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
فيديو سكس سورى alteporno.com اب وابنته سكس سكس مصري العنتيل adultpornsexxx.com اجمل كس فى العالم freezing hentai allhentai.net ane doki! kate winslet sex vedio lamboborn.mobi mobikama com dad and daughter sex video vegasmpegs.info tamil sex download سكس ارمنيا pornucho.com تعذيب نيك sexxnxxx hotmoza.tv desi singh 紗倉まな fc2 javstreams.mobi 걸천사 monster girl transformation go! hentaiquality.com library hentai let me jerk sexyindianporno.com u tube sex movies yandere rape hentai areahentai.com story arc hentai tamil sex hd videos download bustyporntube.info keerthi suresh hot hd stills anushka shetty hot in singam fukando.mobi samrat cinema mallumusic indianpornvideos.me keerthy suresh nude kannada video sax fuckmomtube.net blue filam