اشتغالاقتصادی

اشتغال دوباره ۱۸۰۰۰ مقرری‌بگیر بیکاری

دانستنی آنلاین: مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۸ هزار نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری اشتغال مجدد پیدا کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ کریم یاوری در گفت‌وگو با فارس افزود: بیمه شدگان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که به دلیل بروز حوادث قوه قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ و آتش سوزی بیکار می‌شوند، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه پیگیری برای اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی دست اندر کاران اجرای قانون بیمه بیکاری است، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای مکلف است، آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار کار و نیز باز آموزی و تجدید مهارت کارگران زیر پوشش بیمه بیکاری را در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و یا مراکز آموزش جوار کارخانجات فراهم کند.  هزینه‌های آموزش‌های فنی و حرفه ای مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز از حساب بیمه بیکاری تامین و پرداخت می‌شود.

به گفته وی، در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۸هزار مقرری بگیر بیمه بیکاری به مراکز آموزش فنی و حرفه ای برای مهارت آموزی و باز آموزی و تجدید مهارت معرفی شدند.

یاوری گفت: کارگران مجرد مشمول قانون بیمه بیکاری حد اقل شش ماه و حد اکثر سی و شش ماه و کارگران متاهل و متکفل حداقل دوازده ماه و حداکثر پنجاه ماه به نسبت سابقه کاری و بیمه پردازی می توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده نمایند. ایام مقرری بیمه بیکاری جزء سابقه بیمه ای قابل قبول برای ایام بازنشستگی کارگران محاسبه می‌شود.

واگذاری امور و تصدیهای غیر حاکمیتی به بخش خصوصی صرفاً در چارچوب قوانین و مقررات، ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی باید صورت پذیرد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت کار، تمام کارگران مشمول قانون کار، تامین اجتماعی که در اثر حادثه ناشی از سیل از کار بیکار شده‌اند، حتی اگر کمتر از شش ماه پرداخت بیمه داشته باشند، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.

وی یادآور شد: کارگران و کارفرمایان آسیب دیده از سیل اخیر در کشور را تنها نخواهیم گذاشت تا رسیدن به شرایط راه اندازی کارگاه و شروع کار در کنار آنان خواهیم بود.برای تعادل بخشی به منابع و مصارف بیمه بیکاری و افزایش پوشش مقرری بگیران بیمه بیکاری کارگروههای مشترک بین ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی و شرکاء اجتماعی شکل گرفته و به جدیت پیگیری می‌نمایند.

به گفته یاوری، مقرری بیمه بیکاری برای کارگران مشمول از روز اول بیکاری قابل پرداخت است و کارگران مکلفند ظرف سی روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحد های تعاون کار و رفاه اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی یا مشابه آن اعلام نمایند.

یاوری خاطر نشان کرد: کارآفرینان و کارفرمایان در تمامی واحد های تولیدی، صنعتی ، صنفی ، خدماتی و کشاورزی برای بهره مندی نیروی کار خود از مزایای قانونی نسبت به بیمه نمودن کارگران اقدام نمایند. کارآفرینان و کارفرمایان در تمامی واحد های تولیدی، صنعتی ، صنفی ، خدماتی و کشاورزی برای بهره مندی نیروی کار خود از مزایای قانونی نسبت به بیمه نمودن کارگران اقدام نمایند.

به گفته وی، در شرایط فعلی همه دستگاههای اجرایی و خدمات رسان و خصوصاً نظام مالی، بانکی و بیمه‌ای کشور بایستی نهایت همراهی و همکاری را با بنگاههای اقتصادی در جهت حفظ اشتغال کارگران و جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر برای آنان را به عمل آورند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا