گزارش نخستین گردهمایی تشکل های مردم نهاد ملی،منطقه ای و بین المللی
دانستنی اقتصاد-منیژه بازیار:نخستین گردهمایی تشکل های مردم نهاد ملی،منطقه ای و بین المللی روز سه شنبه هفدهم مهر ماه در مجتمع فرهنگی شهدای هفت تیر با حضور مدیران و نمایندگان تشکل های مردم نهاد برگزار شد.
این نشست بدون حضور مسئولان و برای هم اندیشی نمایندگان و مدیران تشکل های مردم نهاد در راستای مشخص کردن اهداف و چشم انداز پیش روی تشکل های مردم نهاد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه ابراهیم نورمحمدی نماینده تشکلهای مردمنهاد در شورای توسعه و حمایت تشکلها در وزارت کشور که مسئول برگزاری این نشست بود گفت:روند تأثیرگذاری تشکل های مردم نهاد باید به سمتی تغییر پیدا کند که تشکل های مردم نهاد در همه زمینه ها اعم از تصمیم سازی و تصمیم گیری در نهادهای پایین دست و بالادست تأثیرگذار باشند.
این تغییر و تحول نیز شکل نمی گیرد مگر اینکه تشکل ها و سمن های مردم نهاد در کنار هم قرار داشته باشند و با همفکری و همکاری این مسیر را تغییر بدهند.
محمد ودود حیدری نماینده تشکلهای مردم نهاد ملی در شورای ملی توسعه نیز در این نشست گفت:ما به دنبال این هستیم که سامانه ای را برای بیان مشکلات سمن ها و تشکل های مردم نهاد راه اندازی کنیم که کانالی بین تشکل ها و مسئولان تصمیم گیر باشد.
شورای ملی توسعه تنها یک شوراست و به همین دلیل ما در زمینه عملی شدن دغدغه تشکل ها با مشکلاتی مواجه هستیم که این مشکلات باید با هم اندیشی تشکل ها مرتفع شود.
فاطمه سادات رازقی رئیس کارگروه خودکشی وزارت کشور دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت:بین نشدن و اراده برای نشدن تفاوت وجود دارد و ازسوی دیگر بین نخواستن و نشدن نیز فاصله وجود دارد.
تلاش ما این است که از نخواستن ها و نداشتن اراده برای شدن ها کم کنیم و تلاش خود را برای تحقق اهداف تشکل های مردم نهاد بیشتر کنیم.
نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که اگر تشکل ها و سمن ها در کنار هم نباشند و برنامه ریزی و سیاست گذاری نکنند دولت ها و مسئولان کاری نمی کنند و به همین دلیل خود تشکل ها باید در مسیری حرکت کنند که اهداف آنها محقق شود.
محمد الموتی دبیر شورای هماهنگی شبکه سازمانهای مردمنهاد محیط زیست در این نشست گفت:من فکر می کردم مهم ترین مسأله دولت چهاردهم مسأله اجتماعی باشد.
دلیل این موضوع این است که برای مسأله اجتماعی هیچ برنامه ای وجود نداشته اما درباره مسائل دیگر برنامه وجود داشته است.
این در حالی است که دولت چهاردهم نیز در این زمینه برنامه ندارد و در حالی که همه انتصابات انجام شده اما هنوز در حوزه های اجتماعی انتصاباتی که می تواند منشأ تغییر و تحول شود انجام نشده است.
عبدالوهاب بیگ پور دبیر فراکسیون سازمانهای مردم نهاد مجلس سخنران بعدی این مراسم بود که گفت:آنچه مشهود است این است که ما فکر می کردیم در دولت چهاردهم اتفاقات مهمی در زمینه توسعه مسائل اجتماعی رخ بدهد اما متأسفانه برخلاف آنچه عنوان شده بود مسائل اجتماعی در اولویت های آخر دولت چهاردهم قرار گرفته است.
البته در این زمینه حضور آقای دکتر ظریف در معاونت راهبردی رئیس جمهور بارقه های امید را برای ما نگه داشته که بتوانیم تغییرات ایجاد کنیم.
در ادامه نماینده تشکل ها و سمن های مردم نهاد دیدگاه های خود را مطرح کردند
.سید رضا جمشیدی رئیس انجمن ملی مسئولیت اجتماعی در این نشست گفت:ما در انجمن ملی مسئولیت اجتماعی مطالبه گری،آموزش و فرهنگ سازی در زمینه مسئولیت اجتماعی را دنبال می کنیم.
در پیش نویس مسئولیت اجتماعی که در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است همه بنگاه ها در راستای تحقق مسئولیت اجتماعی باید از ظرفیت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد استفاده کنند.
توصیه ما به تشکل ها نیز این است که بتوانند اهداف شرکت ها و بنگاه ها را شناسایی کنند تا بتوانند وارد پروژه های مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی شوند.
پیشنهاد ما این است که در این زمینه مشوق هایی برای بنگاه های اقتصادی در نظر گرفته شود.