پارک متانول با هدف جلوگیری از خامفروشی راهاندازی خواهد شد
دانستنی اقتصاد: مدیر عامل منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان در بازدید اصحاب رسانه با عنوان اینکه بیش از ۴۰ پروژه زیر ساختی در دو سال گذشته به مرحله اجرا درآمده است ، از اخذ مجوز برای احداث واحد ۴ میلیون تنی فولاد خبر داد.
به گزارش دانستنی اقتصاد؛ سیدعلیاصغر علامه، مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی پارسیان در نشست خبری عنوان کرد: سال ۱۳۸۴ منطقه اقتصادی پارسیان با هدف تمرکز بر صنایع انرژیبر و بر اساس آمایش سرزمینی شروع به کار کرد، اما حدود ۱۳ تا ۱۴ سال کارها با کندی پیش رفت تا اینکه از دو سال پیش مراحل اجرا سرعت بیشتری به خود گرفت. به گونه ای که هماکنون در سه حوزه بندری، صادرات و واردات و جذب سرمایهگذار اقدامات خوبی صورت گرفته است.
علامه در ادامه تصریح کرد: حدود ۴۰ پروژه زیرساختی طی دو سال انجام شده است. حدود ۲۰ قرارداد سرمایهگذاری با بخش خصوصی و دولتی، شرکتهای پتروشیمی منعقد شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در بندر پارسیان عنوان کرد: در حوزه بندری، بندر پارسیان را ۱۰۰ درصد با ظرفیت های مهندسی، طراحی و سرمایهگذاری داخلی انجام گرفته است. این بندر نخستین بندر تخصصی در حوزه معدن و صنایع معدنی است که کمک شایانی به تجارت بخش معدن خواهد کرد. همچنین هماکنون در این بندر رویههای گمرکی صادر و امکان صادرات و واردات هر نوع موادی فراهم است.
وی همچنین در ادامه یادآور شد: در زمینه تامین خوراک نیز دستور انتقال گاز از عسلویه به پارسیان صادر شده است.
علامه در ادامه با اشاره به اقدامات انجامشده عنوان کرد: مجوز برداشت آب از دریا و آب شیرین کن اخذ شده است از سوی دیگر در سال۱۴۰۱ مقرر بود که هزار شغل ایجاد شود که هم اکنون ۱۱۰۰ شغل ایجاد شده و پیش بینی شده سال۱۴۰۲ به اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفری دست یابیم.
وی همچنین افزود: پارک متانول امسال با هدف جلوگیری از خامفروشی و ایجاد فضای رقابتی راهاندازی خواهد شد. همچنین پروژه ذوب آهن را امسال اجرا خواهیم کرد. مجوزهای آن را اخذ کردیم و به محض دریافت مجوزهای زیستمحیطی کار خود را آغاز خواهد کرد. همچنین سرمایهگذاری در پتروشیمی و آلومینا انجام میشود.
علامه همچنین با اشاره به چشمانداز کلی منطقه اقتصادی پارسیان عنوان کرد: در چشمانداز کلی منطقه پارسیان قرار است که به ۱۸ میلیون تن پتروشیمی، ۴ میلیون فولاد، ۱۶۰۰ تن آلومینیوم، ۲ هزار مگاوات برق و ۴۵۰ هزار مترمکعب آب دست پیدا کنیم.
وی همچنین در خصوص برنامه ریزی در زمینه برای حمل و نقل ریلی مواد معدنی گفت: قطعا انتقال مواد معدنی جادهای مقرون بهصرفه نیست، اما عقبماندگی در این منطقه وجود دارد که کارهای مطالعاتی صورت گرفته است. همچنین کارهای مطالعاتی برای اتصال استانهای فارس و هرمزگان در حال انجام است تا ۲ منطقه منطقه پارسیان و منطقه لامرد با یکدیگر در ارتباط باشند.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد بندر پارسیان در سال گذشته و ابتدای امسال عنوان کرد: حدود ۲ میلیون تن صادرات و واردات در سال گذشته صورت گرفته که از این میزان ۱.۵ میلیون تن آن صادرات و ۴۰۰ هزار تن به واردات اختصاص داشته است
وی در پاسخ به این که انتقال صنعت فولاد به این منطقه در چه مرحلهای است، گفت: به خاطر استراتژیک بودن صنعت فولاد نمیتوان یکباره آن را تعطیل و به منطقه انرژیبر منتقل کرد. با این حال مجوزهای اولیه برای احداث واحد فولادی از زیرمجموعههای ایمیدرو انجام شده است.
بندر پارسیان با ۱۹ پست بزرگترین بندر اختصاصی معدن و صنایع معدنی
مهدی نورالدین موسی مدیر بند منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان عنوان کرد: بندر پارسیان با ۱۹ پست بزرگترین بندر اختصاصی تجاری معدن و صنایع معدنی خاورمیانه بهشمار میرود
وی در تشریح اقدامات صورت گرفته افزود: در فاز نخست ۴ پست باید افتتاح میشد که ۳ پست راهاندازی شده و یک پست هم در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
نورالدین موسی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار است که در فاز نخست ۱۹ میلیون تن و در فاز دوم ۴۰ میلیون تن معدن و صنایع معدنی از این بندر صادر شود.
وی افزود: مساحت حوضچه پارسیان ۶۶ هکتار و عمق پایه اسکله آن بیش از ۱۵ متر و ظرفیت پهلوگیری کشتیها ۸۰ هزار تن در فاز اول است که در فاز نهایی به ۱۵۰ هزار تن میرسد. همچنین ۴۴ هکتار محوطه نگهداری کالا در پسکرانه دارد.
وی ادامه داد: اکسید سنگ آهن، کلینگر، آلومینا و آلومینیوم از جمله محصولاتی هستند که میتوان از این منطقه تجارت کرد.
تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول
همچنین آرش بشارتزاده مدیر طرح مجتمع پلی الفین پاسارگاد یکی از طرح های در دست اجرای در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان گفت : این پروژه در ۱۶۰ هکتار در دست احداث است که در چندین فاز اجرا میشود
وی با عنوان اینکه پروژه متانول سپید فاز اول این مجتمع بهشمار میرود، گفت: پروژه متانول با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن با اهداف صادراتی اجرا خواهد شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با پیمانکاران EPC (طراحی، خرید و اجر) قرارداد منعقد شده است. همچنین برای آمادهسازی زمین با یک پیمانکار دیگر طرف قرارداد شدهایم. واحد متانول در سال ۱۴۰۴ به مرحله بهرهبرداری میرسد.
بشارتزاده درباره اشتغالزایی پروژه گفت: کل اشتغال به کار در پروژه فعلی ۲۲۸ نفر است که با مجموعه دفتر تهران به ۳۵۰ میرسد.همچنین در زمان بهرهبرداری پروژه متانول برای ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۱۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
وی همچنین درباره سرمایهگذاری این پروژه تصریح کرد: در فاز نخست پروژه متانول حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز است که ۶۰ درصد به صورت دلاری و ۴۰ درصد ریالی تامین می شود اگرچه به دلیل مشکلات درصدد سرمایهگذاری دلاری هستیم. همچنین برای فاز دوم ۱.۳ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که بخشی از تسهیلات بانکی، آورده سرمایهگذار و بخش ارزی از طریق فاینانس تامین میشود.
.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میانگین امتیازات: ۴ / ۵. تعداد امتیازات: ۱۳۲ به این خبر امتیاز دهید
۰/۵
(۰ نظر)