لحظات تاریخی حیات امام(ره) که با دوربین عکاسان جاودان شد
دانستنی اقتصاد – گروه هنر- آزاده فضلی: عکاسی مانند دیگر رشتههای هنری، فراتر از وجوه ذوقی، شأن رسانهای و روایتگری هم دارد. کم نیستند برهههای مهمی از تحولات تاریخی که گاه در لابهلای نقوش نقاشان و یا در پلانهای فیلمهای سینمایی و مستند به ثبت رسیده و امروز خالقانشان را برای آیندگان روایت کردهاند.
«عکسها» در این زمینه جایگاه بیبدیل دارند و قدرت ویژهای که عکاسان در ثبت لحظات دارند، آثار آنان را در عین ارزشهای تکنیکی و هنری، واجد ارزشهایی تاریخی و هویتی کرده است.
براساس روایتهای تاریخی پس از رحلت آیتالله بروجردی در سال ۱۳۴۰، مرجعیت مطلق از میان رفت و هیچیک از مراجع شرایط احراز آن را به تنهایی نداشتند. امام خمینی (ره) که در پی فرصتی برای آغاز یک تحول بنیادین در نظام سیاسی کشور بود، مبارزه خود را از زمانی در سال ۱۳۴۱ آغاز کرد که شاه در ۱۶ مهر ۱۳۴۱ لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی را به تصویب رساند. نقطه آغازین مبارزات علنی امام خمینی (ره) علیه شاه همین تاریخ بود که در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به اوج خود رسید.
در گزارش پیشرو قصد داریم وقایع تاریخی با محوریت امام خمینی (ره) را از قاب عکسهای به یادگار مانده از هنر عکاسان مرور کنیم؛ از کاوه گلستان و علی کاوه بهعنوان معتبرترین چهرههای عکاسی ایران گرفته تا میشل ستبون فرانسوی.