آزادی بیان یا عقیدهسوزی؟/ ضرورت تحریم سوئد از سوی جهان اسلام
دانستنی اقتصاد – گروه سیاست؛ رامین عبدالله شاهی: بار اولی نیست که به عقاید مسلمانان توهین میکنند. قرآن، کلام پروردگار را در برابر دوربین رسانهها و با اخذ مجوز دولتی میسوزانند تا نشان دهند برای آنها میان آزادی بیان و آزادی توهین تفاوتی وجود ندارد.
روز چهارشنبه گذشته و همزمان با عید قربان “سلوان مومیکا” یک مهاجر عراقی – سوئدی در میدان “مدبورجارپلاتسن” در مرکز شهر استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، اقدام به آتش زدن قرآن کرد. او در این اقدام که بر اساس اعلام رسانههای خبری حدود ۲۰۰ نفر در محل آن حضور داشتند، صفحات قرآن را پاره کرد و آن را به آتش کشید.
پس از قرآن سوزی در چند کشور غربی حالا این سریال تلخ در سوئد تکرار شده است، با این تفاوت که این بار برای حفظ جان مرتکبشدگان مجوز هم صادر شده است. موضوعی که در نامه رسمی آیت الله سیستانی به دبیرکل سازمان ملل و نیز سایر مراجع مورد انتقاد جدی واقع شد.
این در حالی است که کشورهای اسلامی یکی پس از دیگری این عمل قبیح را محکوم میکنند. حتی شاهدیم پایتختهای اسلامی که کمتر مواضع تندی در اتفاقات مشابه میگرفتند، سفرای خود را از سوئد فراخواندند. از طرفی وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی و سایر مقامات کشورهای مسلمان تاکید کرد که به دنبال برگزاری جلسه اضطراری دولتهای اسلامی برای برخورد با این توهین بزرگ به حدود دو میلیارد مسلمان است.
ایران سفیر جدید به سوئد اعزام نمیکند
یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در گفتگو با دانستنی اقتصاد، گفت: به رغم انجام مراحل اداری اعزام سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران به سوئد، به دلیل اهانت صورت گرفته به قرآن کریم در این کشور، وزارت خارجه فعلاً برنامهای برای اعزام سفیر جدید نخواهد داشت.
گفتنی است، «حجتالله فغانی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در سوئد روز گذشته دهم تیر ماه و در آستانه عزیمت به محل مأموریت با امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرده بود.
آزادی؛ بهانه شلیک به مقدسات مسلمانان
واقعیت آن است که آزادی و حریت مفاهیمی مقدس است که در امپراطوری رسانهای غرب چون مترسکی میماند که تحریف و سر بریده شده است. کشورهای اروپایی زمانی امنیت را بهانه تهاجم به کشورهای شرقی قلمداد میکردند و حالا آزادی و رعایت حقوق بشر دستاویز شلیکهای رسانهای و تبلیغی آنها برای پیشبرد اهداف غیرانسانی و اسلام ستیزشان شده است، زیرا آنها اسلام و افزایش تعداد مسلمانان در اروپا را یک خطر جدی برای خود میدانند و برای همین امر به حمایتها و هدایتهای آشکار و پنهان پیادهنظامهای اسلامستیز ادامه میدهند و هر از چندی با این نوع حرکات شنیع به دنبال مخدوش کردن چهره رحمانی اسلام هستند.
قرآن سوزی، چاپ کاریکاتورهای موهن و ساخت فیلمهای سراسر کذب و افترا بخشی از اقدامات اروپاییها در این خصوص است که به نام آزادی صورت میگیرد. این در حالی است که در گذشته با حمایت و هدایت سازمانهای اطلاعاتی غربی، گروههای خشن وابسته به غرب مانند داعش تشکیل شده بود تا به خیال خود مدتی از دست جذابیتهای اسلام و گرایش نسلهای جدید به آن راحت شوند و گویا این امر هم اثرات خود را در غرب از دست داده است.
از حوادث طنز روزگار این است که کسی در غرب جرأت نمیکند به نام آزادی با منافع سرمایه داران صهیونیست یا با مبانی شکل گیری رژیم صهیونیستی بازی کند و حتی یک مورد کاریکاتور چاپ کند. همچنین کسی جرأت ندارد هلوکاست را زیر سوال ببرد، اما اسلام ستیزی از افتخارات مدعیان حقوق بشر است. در این شرایط همراهی و اتحاد کشورهای اسلامی و تحریم اقتصادی و تجاری سوئد، میتواند سپر خوبی برای مهار و عدم تکرار این حوادث تلخ باشد زیرا غربیها در خصوص منافع اقتصادی حتی با خودشان هم تعارف ندارند.
لزوم تحریم تجاری سوئد از سوی کشورهای اسلامی
حبیبالله بوربور دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در گفتگو با مهر در واکنش به این اقدام، گفت: «کشورهای اسلامی باید کشورهای حامی قرآن سوزی را تحریم کنند و اینگونه میتوانیم نتیجه بگیریم و امیدوار باشیم که دیگر این اتفاقات نیفتد، زیرا اگر جلوی این اقدامها گرفته نشود این عمل ناپسند بعد از اسلام به سایر ادیان الهی هم سرایت خواهد کرد.»
وی افزود: «لازم است کشورهای مسلمان از انجام معاملات تجاری خود با کشورهای حامی قرآن سوزی خودداری کنند و اگر این کار را انجام دهند، آنها دیگر مجوز قرآن سوزی را در کشورهای خود نخواهند داد و به نظر میآید کاری که وزیر امور خارجه کشورمان کرده است و به دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی درخواست داده است که کشورهای اسلامی نشستی را در این خصوص داشته باشند، اقدامی مناسب است و در این صورت کشورهای اسلامی میتوانند صدای خود را به جهان برسانند.»
عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در ادامه، گفت: «همچنین ضرورت دارد کشورهایی مانند عربستان و مصر مانند عراق و امارت عمل کرده و سفرای خود را از سوئد فرابخوانند. ضمن آنکه قطعاً وزارت خارجه کشورمان نیز در ادامه اقدامات مقتضی را انجام خواهد داد.»
این فعال سیاسی اصولگرا در بخش دیگری از سخنان خود با ریشه یابی دلایل قرآن سوزی در اروپا، اظهار داشت: «دنیا به شرایطی رسیده است که متأسفانه افراد و گروههایی دارای انحراف شده و به شیطان پرستی روی آوردهاند و این موضوع در مسئولان و مقامات کشورهای اروپایی دیده میشود و آنها به این آئین و مسلک روی آوردند، لذا در مقابل این اباحهگری و شیطان پرستی، اسلام را میبینند و برای آنکه اهداف خود را رواج دهند، میخواهند اسلام ستیزی را گسترش دهند.»
بوربور با اشاره به مواضع مراجع تقلید در این خصوص، گفت: «مراجع اسلامی و از جمله آیت الله سیستانی به خوبی مطرح کردند که اگر غربیها به آزادی معتقد هستند، در این آزادی نباید به اعتقادات حدود یک میلیارد و چند صد میلیون مسلمان توهین شود. امیدواریم کشورهای اسلامی با کشورهای حامی قرآن سوزی برخورد مناسبی کنند تا دیگر این اقدامات تکرار نشود.»