۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان در جیب کاسبان فیلترینگ!
دانستنی اقتصاد: برای خیلی از ما این سوال پیش آمده است که چرا به رغم فیلتر بودن رسانه های اجتماعی همچون توئیتر، اکثر مقامات و مسئولان کشور حضوری فعال در این شبکه اجتماعی دارند و حتی بسیاری از مواضع خود را در این پلتفرم مغضوب شده مطرح می کنند؟!
به گزارش دانستنی اقتصاد؛ تقریباً از سال ۸۸ و در دولت احمدی نژاد بود که فیس بوک و توئیتر به بهانه اعتراضات پس از انتخابات مسدود شدند و بدون فیلترشکن، امکان استفاده از آنان فراهم نبود. با پیشرفت فناوری های نوین و ظهور دیگر شبکه های اجتماعی پیامرسان ها و روی آوری مردم به این فناوری ها، به تدریج هر کدام از پلتفرم هایی که بین کاربران ایرانی محبوب می شدند، پس از مدتی از دسترس آنان خارج می شد. اینطور بود که پس از فیس بوک و توئیتر ، پیامرسان تلگرام و پس از آن اینستاگرام و واتس آپ نیز از دسترس خارج شدند تا بازار فیلترشکن ها رونق پیدا کند.
این در حالی که اکثر مسئولان به رغم آنکه تمام قد از مسدودسازی شبکه های اجتماعی دفاع می کنند، خود همچنان در این شبکه ها فعال هستند و به واسطه جایگاهی که تصاحب کرده اند، از اینترنت بدون پروکسی استفاده می کنند.
از سوی دیگر دولت ها برای کوچ دادن کاربران به شبکه های اجتماعی داخلی، میلیاردها تومان هزینه کردند (که این هزینه کرد ها با شبهات فراوانی مواجه هستند)، اما از آنجایی که این پیامرسان ها مورد اعتماد عموم قرار ندارند، نتوانستند جایی میان مردم باز کنند و همچنان این پلتفرم های خارجی هستند که به رغم هزینه فیلترشکن ها یا همان vpn همچنان با اقبال کاربران مواجه هستند.
تا همین چند ماه پیش برای بخش زیادی از جامعه این سوال مطرح بود که چرا عده ای از مسئولان کشور، برای ایجاد محدودیت در شبکه های اجتماعی تا این حد اصرار دارند و تلاش می کنند.
عده ای گمان می کردند که تلاش های انجام گرفته توسط برخی مسئولان در خصوص فیلترینگ، تنها به دلیل هراس آنان از افشای تخلفات متعدد و زاویه پنهان زندگی آنان در شبکه های اجتماعی است.
گرچه انتشار مفاسد و تخلفات برخی از مسئولان و ایجاد واکنش های اجتماعی یکی از دلایل فیلترینگ به حساب می آید، همه همه دلیل آنه نیست. دلیل واقعی زمانی روشن می شود که پای هزاران میلیاردها تومان پول در میان باشد.
در واقع فیلترینگ نیز همچون تحریم های بین المللی گرچه برای مردم مشکلات ایجاد کرده اما برای عده ای سود کلانی به همراه داشته است. به زبان ساده تر، فیلترینگ نیز همچون تحریم ها، کاسبان خودش را دارد.
به گفته جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس، فیلترینگ ۴۰تا ۵۰هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد!
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها گفت:ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکارهای پشت پرده فیلترینگ شکل گرفته است که متاسفانه گردش مالی سنگینی هم در آن اتفاق میافتد. ۴۰تا ۵۰هزار میلیارد تومان گردش مالی است ما هم از لحاظ فنی وهم از لحاظ روانی میتوانیم این موضوع را بررسی کنیم.
این نماینده مجلس گفت: اینکه شرایط جامعه را با تصمیمات مان به این شکل پیش بردیم جای سوال است. بنده نظرسنجی در یکی از شبکههای اجتماعی که فیلتر است انجام دادم که تقریبا سی هزار نفر در آن نظرسنجی شرکت کردند هشتاد درصد گفتند ماهیانه بالای صدهزار تومان بابت فیلترشکن هزینه میکنند و این باعث شکل گیری این گردش مالی شده است که تبعات منفی برای کشور، جامعه و اقتصاد ما دارد.
وی افزود: وقتی ما فیلترشکن روی گوشی مان نصب میکنیم مصرف دیتای ما چندبرابر میشود و این نیز در آن عدد حساب میشود یعنی اگر ما بسته ده گیگی را در شرایط عادی یکماه استفاده میکردیم وقتی فیلترشکن روشن شود این مصرف اینترنت را بیشتر میکند یعنی ده گیگ را به جای یکماه در زمان کمتری مصرف میکنیم و این نیز پولش به جیب شرکت مخابرات میرود.
وی با بیان اینکه نباید با لج بازی فیلترینگ را ادامه دهیم گفت: ما اگر میخواهیم فضای مجازی مان را کنترل کنیم باید در کنار تمام قوانینی که میگذاریم به گونهای به مردم خدمت کنیم، معیشت شان را اصلاح کنیم و زندگی شان را روی روال عادی بیندازیم که مردم با عشق و علاقه به حاکمیت نگاه کنند وقتی این اتفاق افتاد دیگر اگر حاکمیت به مردم گفت این کار را انجام دهید با جان ودل قبول میکنند همان اتفاقی که در زمان اوایل انقلاب و جنگ افتاد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میانگین امتیازات: ۵ / ۵. تعداد امتیازات: ۱۴۲ به این خبر امتیاز دهید
۰/۵
(۰ نظر)