پوتین: جهان نگران برجام است
دانستنی آنلاین: رییس جمهوری روسیه در کمتر از یک روز بار دیگر به آمریکا برای خروج از توافق هسته ای با ایران موسوم به برجام تاخت و اعلام کرد که همه نگران آینده این توافق هستند.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ ولادیمیر پوتین در نشست سران تعامل و اقدامات اعتماد ساز در آسیا (سیکا) تاکید کرد: روسیه برای اجرای کامل برجام توسط تمام شرکت کنندگان در آن تلاش می کند.
وی با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام اجرای این توافق بین المللی را دشوارتر کرده است و این مساله بر نظام منع انتشار سلاح هسته ای در جهان تاثیر منفی گذاشته است٬ افزود: معتقدیم اجرای برجام تنها راه درست است و روسیه به اجرای کامل برجام خواهد پرداخت.
رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه روند بهبودی اوضاع و حل مسائل سوریه جریان دارد، ادامه داد: ایران، روسیه و ترکیه در فرمت آستانه برای حل مسائل سوریه تلاش می کنند.
به گفته وی٬ کار تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه جریان دارد و طرف های سوری برای این منظور تلاش و همکاری می کنند.
برقراری سیستم امنیت برابر در آسیا
پوتین با اشاره به اینکه برای آسیا سیستم امنیت برابر و یکسان را پیشنهاد می کنیم٬ گفت: بر اساس اصول اعتماد متقابل، عدم مداخله کشورها در امور داخلی یکدیگر پذیرفته شده از سوی سازمان ملل استوار شده است.
وی بر ضرورت جلوگیری از انتشار سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی تاکید کرد و افزود: از این سیستم برای مقابله با تروریسم بین المللی و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر می توان استفاده کرد.
توجه خاص به افغانستان
رئیس جمهوری روسیه اوضاع افغانستان را نگران کننده خواند و گفت: این کشور به توجه خاص نیاز دارد و کشورها برای این منظور باید با یکدیگر همکاری کنند. چراکه شماری از تروریست هایی که از کشورهای خاورمیانه خارج شده اند در افغانستان پناه گرفته اند.
پوتین با اشاره به برگزاری دو نشست افغانستانی ها در مسکو گفت: در این نشست ها نمایندگان همه گروه های افغان ازجمله جنبش طالبان شرکت داشتند.
پوتین گفت: در اجلاس روز گذشته سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان به مساله افغانستان توجه شده و در خصوص اوضاع آن مذاکره کردند.
حل و فصل سیاسی مساله کره شمالی
رئیس جمهوری روسیه همچنین بر لزوم حل و فصل سیاسی مساله کره شمالی تاکید کرد و گفت: روسیه و چین در سال ۲۰۱۵ نقشه راهی را برای حل مساله کره شمالی پیشنهاد کردند.
پوتین همچنین به دیدار اخیر خود با رهبر کره شمالی در ولادی واستوک اشاره کرد و افزود: در این دیدار درباره حل مسائل شبه جزیره کره گفت وگو کردیم.
مخالفت با تحریم ها
وی بر مخالفت روسیه با تحریم ها و اجرای سیاست فشار تحریمی تصریح کرد و با انتقاد از حمایت از اقتصاد خودخواهانه برخی کشورها٬ گفت: باید کالاهای ضروری مشمول تحریم از سوی هیچ کشوری قرار نگیرد. همچنین در روابط اقتصادی در سطح بین المللی باید از اصول سازمان تجارت جهانی پیروی کرد.
طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نور سلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دوجانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.
نشست سران سیکا هر چهار سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود.
در حال حاضر سیکا ۲۲ عضو دارد و دربرگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سیکا هستند.
انتظار میرود نشست سیکا در شهر دوشنبه که برای روزهای ۱۴ و ۱۵ ژوئن (۲۴ و ۲۵ خرداد) برنامه ریزی شده است، مقدمهای برای مذاکره و صحبت در مورد حل و فصل مشکلات آسیا و یافتن راهی مؤثر برای ترویج ابتکارات در سطوح بالا باشد.