فروش بخش حضوری نمایشگاه کتاب به ۱۴۴ میلیارد تومان رسید
به گزارش دانستنی اقتصاد، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در ششمین نشست خبری خود گفت: هفتمین روز برگزاری نمایشگاه در حال سپری است و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تاریخ نمایشگاه یک روز بدون نظیر و بیسابقه از لحاظ استقبال مردم است.
وی افزود: شاید در تاریخ برگزاری هیچ روزی مثل امروز استقبال نبوده است البته تلاش میکنم به صورت توصیفی آمار اعلام نکنم اما حسب مشاهده خبرنگاران قدیمی جمعیت امروز بی سابقه است. البته اگر باغ علم و دانایی جلوه اینگونه دارد محصول تربیت شاگردان امام صادق (ع) است و امیدوارم ما هم از انوار الهی ائمه طاهرین بهره مند شویم.
رمضانی گفت: از نخستین ساعات امروز مردم به نمایشگاه مراجعه کردند و قبل از بازگشایی پارکینگهای اطراف نمایشگاه تکمیل شد و مجموعه راهنمایی و رانندگی در حال جانمایی و هدایت مردم در اتوبانها هستند. مطابق تصاویر در اتوبان مدرس، شهید سلیمانی، سید خندان و هفت تیر شاهد مراجعه بی سابقه مردم به نمایشگاه کتاب هستیم.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: این حضور در حالی است که هیچ کدام از پیش بینیها نشان نمیداد با وضعیت اقتصادی شاهد استقبال در خرید باشیم اما آمارها نشان میدهد که هر مقدار هم مسائل دیگر درمیان باشد مردم ما از اولویت قرار دادن کتاب غافل نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه طبق گفتگو شورای برنامه ریزی امشب یک ساعت به ساعت کار نمایشگاه اضافه میشود گفت: همکاران در ستاد برگزاری تا ساعت ۲۱ امشب آماده خدمت رسانی به مخاطبان هستند.
وی افزود: امروز نمایشگاه میزبان حجت السلام سید ابراهیم رئیسی بود، ریاست جمهوری در بازدید از بخش جنوبی کودک و نوجوان در چند دسته از جمله قیمت کتاب، توزیع و ظرافتهای نشر، تولید محتوا، غلبه ترجمه و تألیف و نگرانیهای آن در حوزه کودک و نوجوان بحث کردند.
رمضانی گفت: همچنان از مردم تقاضا میکنم با وسایل حمل و نقل عمومی به نمایشگاه مراجعه کنند و مراقب کودکان خود باشند که شیرینی نمایشگاه در ذائقه همه تکمیل شود.
وی گفت: علی رغم تخفیفهای نامتعارف برخی از ناشران استقبال مردم نشان میدهد که مردم نسبت به تهیه کالای اصیل و مجموعه اعتبار آفرین علاقه بیشتری دارند و ترجیح میدهند از فضایی که به آن اعتماد دارند کالای خود را تهیه کنند چنانچه میبینید علی رغم ارائه تخفیف در نمایشگاه میزان استقبال مردم بسیار خوب است.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: واریز اولین مرحله بخش مجازی که ناشران بستههای خود را به دست مردم رساندند محقق شده است و نمایشگاه خود را متعهد میداند که در حین برگزاری نمایشگاه و مطابق با رسید بستهها واریز ناشران را انجام دهد.
رمضانی درباره میزان فروش بخش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب گفت: تا ساعت ۲۰ روز ششم مجموع فروش ۱۴۴ میلیارد تومان است که در بخش حضوری ۶۷ میلیارد تومان مربوط به دستگاههای کارتخوان رسمی و ۲۰ میلیارد تومان کارتخوان های غیر رسمی هستند؛ همچنین در بخش مجازی مجموع فروش ۵۷ میلیارد تومان بوده است که از این میزان ۴۳ میلیارد تومان سهم ناشران و ۱۳ میلیارد تومان سهم کتابفروشان است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مجموعاً ۴۸۰ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی عرضه شده است افزود: برنامه کمیته فعالیت فرهنگی امروز به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) برگزار میشود همچنین نشست راویان صادق که نویسندگان و شاعرانی که راجع به امام صادق (ع) اثر داشته اند برگزار میشود. نشان حجتالسلام مرتضی امین الرعایا نیز تقدیم شد.
رمضانی گفت: تاکنون ۱۴۰ نشست از ابتدای نمایشگاه برگزار شده است که ۷ هزار و ۴۰۰ مخاطب داشته است همچنین ۱۵ فیلم مستند در سالن سینما کتاب به نمایش درآمده و ۱۳ نشست به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی با موضوع شاهنامه و زبان فارسی برگزار شده است.
وی افزود: برنامه «ترجمه هندوستان سرزمین شکرشکن» و رونمایی از کتاب «سلول شماره ۱۴» به زبان اسپانیولی نیز در سرای ملل برگزار شده است.
رمضانی با اشاره به اینکه تاکنون مرکز پاسخگویی به ۶ هزار تماس ورودی و هزار تماس خروجی پاسخ داده اند گفت: نمایندگان شورای اسلامی، وزرا، نمایندگان ولی فقیه و رؤسای نهادها تاکنون از نمایشگاه بازدید داشته اند.
رمضانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعلام تجمیع خریدها توسط ناشران در بخش مجازی گفت: اینکه ناشران درخواست کنند خریدها تجمیع و در یک روز انجام شوند تخلف است. ناشران به میزان خرید حتی اگر چندباره باشد موظف هستند مرسوله را بسته بندی کنند؛ البته تفاضای غیر متعارفی نیست که خریدها یکباره انجام شوند چراکه در هزینه پست نیز صرفه جویی میشود.
وی در پاسخ به سوال دانستنی اقتصاد مبنی بر اعلام تخلفات افزود: در خصوص رسیدگی به تخلفات جلسات تشکیل شده است ولی پروندهها منجر به صدور رأی نشده است.
رمضانی درباره جانمایی غرفههای روستاها و عشایر دوستدار کتاب در نمایشگاه کتاب گفت: ما امسال یک جای مناسبتری نسبت به سال گذشته در اختیار روستاها و عشایر دوستدار کتاب قرار دادیم تا فعالیتهای فرهنگی خود را ارائه کنند و قرارمان این نبود که صنایع دستی و سوغات بفروشند؛ طبیعتاً در آن غرفهها باید فعالیتهای کتابی شکل بگیرد و در حال حاضر در غرفه نیشابور آثار همه نویسندگان این شهرستان حضور دارد. امیدوارم تمرکز بیشتری در این بخش بر روی فعالیتهای فرهنگی شکل بگیرد.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: قیمت کاغذ ربطی به برگزاری نمایشگاه ندارد. همانطور که میدانید در ماههای پایانی سال تقاضای کاغذ افزایش مییابد اما در خصوص کاغذ وارداتی قیمت دلار و تخصیص ارز به واردکنندگان مطرح است، البته قیمت کاغذ داخلی از سال گذشته ثابت مانده و طبق قرارداد با کارخانه مازندران مبنا قیمت سال گذشته بوده و در ابتدای سال به دلیل افزایش دستمزد و حاملهای انرژی قیمت جدید میگذاریم. باید گفت این توقع که قیمت کاغذ در حیطه برگزارب نمایشگاه کاهش پیدا کند پیش بینی نمیشود.
وی درباره عدم ترخیص کتابهای «اورهان پاموک» از گمرک افزود: آثاری که وارد نمایشگاه میشوند باید ضوابط ارزیابی نمایشگاه را بتوانند رد کنند و تاییدیه ارزیابی بگیرند؛ وقتی کتابی ترجمه میشود ضوابط نشر را دارد و کتابهای اورهان پاموک در نمایشگاه مطابق ضوابط نشر حضور دارد.
رمضانی گفت: بانک ملی در خصوص یارانه اعطایی مبلغ ۳۰ میلیارد تومان را اختصاص داده است که در کنار یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد که قریب به ۴۰ میلیارد تومان است قرار میگیرد اما یارانه اختصاص یافته لزوماً مصرف نمیشود و این دست ما را باز میگذارد برای اینکه به تعداد افراد بیشتری داده شود. طبیعتاً کتابفروشان از یارانه بیشتری استفاده میکنند و هزینه پستی هم به دلیل اینکه سود بالایی ندارند به آنان برگردانده میشود؛ در حال حاضر تا سقف ۲۰ میلیارد تومان به کتابفروشان یارانه داده میشود.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: اعمال نظارت سختگیرانه برای ارسال بستهها به دست مردم انجام میشود و کتابفروشان باید بتوانند سریعتر بستههای خود را ارسال کنند و برخی از کتابفروشان که تأخیر در ارسال بستهها داشتند پنل خود را بسته نگاه داشتند.
وی با اشاره به اینکه جانمایی آژانسهای ادبی در بخش بینالملل است و امیدواریم فعالتر شوند گفت: تعداد رایتهای انجام شده زیر نظر بخش خصوصی است و نمایشگاه بستر آن را فراهم میکند طبیعتاً از این مسئله آمار دقیق نداریم.