علیرغم مخالفت چین، به حضور نظامی در دریای چین جنوبی ادامه میدهیم
به گزارش دانستنی اقتصاد به نقل از الجزیره، کاخ سفید در واکنش به درخواست چین برای کاهش حضور سایر کشورها در دریای چین جنوبی اعلام کرد که در حال حاضر شاهد افزایش خصومتها از سوی چین در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی هستیم.
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی ایالات متحده در ادامه افزود: «علیرغم مخالفت چینیها، ما به کشتیرانی و پرواز در آبها و حریم هوایی بین المللی از جمله دریای چین جنوبی ادامه خواهیم داد. ما در آبهای بینالمللی فعالیت میکنیم و نیازی به انجام هرگونه اقدام خصمانه از سوی چین نیست، ما به تقویت اتحاد خود در منطقه هند و اقیانوس آرام ادامه خواهیم داد.»
این مقام آمریکایی همچنین با انتقاد از چین گفت: «امیدواریم پکن افزایش مداخلات نظامی خود را توجیه کند، چون مخالفتهای غیرموجه چینیها میتواند به اشتباه محاسباتی منجر شود، هرچند ما در توسعه کانالهای ارتباطی بیشتر با چین هستیم در تلاش هستیم. با این حال خط ارتباط نظامی بین ایالات متحده و چین پس از سفر پلوسی به تایوان بسته شده است.»
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی ایالات متحده درباره حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ گفت: «پرزیدنت بایدن مطمئن است که ما در ماههای اخیر آنچه را که لازم است انجام دادهایم تا اوکراین را برای موفقیت در جنگ آماده کنیم، در عین حال تلاشهای ما بر حمایت از اوکراین در دفاع از خود متمرکز است و حملات در داخل روسیه را تشویق یا حمایت نمیکنیم. ما در مورد اینکه آیا اوکراین ضدحمله خود را آغاز کرده است یا نه و مسئولیت صحبت در مورد عملیات را به کیف واگذار میکنیم، همچنان پدافند هوایی در صدر فهرست قابلیتهایی است که باید به اوکراین ارائه شود.»
تاکید این مقام آمریکایی درباره ادامه کمکهای تسلیحاتی به اوکراین در حالی است که «کالین کال»، معاون وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که تخصیص میلیاردها دلار کمک نظامی به اوکراین بر صنایع نظامی ایالات متحده فشار وارد کرده است.
کال گفت: «تلاشها برای کمک به اوکراینیها بر صنایع نظامی ما فشار آورده است.»
این موضع گیری پس از آن صورت میگیرد که واشنگتن چند روز پیش بسته کمک نظامی جدیدی به کیف را به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.
دولت آمریکا اعلام کرده است که مجموع کمکهای ارائه شده به اوکراین، در دوره جو بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، بالغ بر ۳۸.۳ میلیارد دلار بوده که ۳۷.۶ میلیارد دلار آن از آغاز جنگ روسیه در اوکراین به کیف اعطا شده است.
ماه گذشته نیز وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه تأیید کرد که پنتاگون ارزش تسلیحاتی که به اوکراین ارسال کرده است را حداقل ۳ میلیارد دلار افزایش داده است تا اوکراین بتواند در ادامه جنگ اهداف تعیین شده را در محدوده این کشور به دست آورد.
در دسامبر گذشته نیز نظرسنجی انجام شده توسط مؤسسه روابط بینالملل شیکاگو نشان داد که با توجه به عملیات نظامی روسیه در اوکراین، حمایت عمومی آمریکا از حمایت نظامی اوکراین کاهش یافته است.
اوکراین از زمان آغاز جنگ روسیه در اواخر فوریه ۲۰۲۲، کمکهای مالی و نظامی بسیار گسترده و متنوعی از کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده و دیگر کشورهای اروپایی دریافت کرده است.
کشورهای غربی از طریق حمایت مالی، نظامی و سیاسی از کیف به دنبال مانع تراشی در اهداف نظامی روسیه هستند، در حالی که مسکو بارها تأیید کرده است که عملیات در دونباس تا رسیدن به همه اهداف متوقف نخواهد شد.
نیروهای روسیه به عملیات نظامی خود ادامه میدهند و کنترل چهار منطقهای را که سال گذشته به روسیه پیوستند (جمهوریهای مردمی دونتسک و لوهانسک و استانهای زاپوریژیا و خرسون) کامل کردهاند. دو هفته پیش از این نیز، شماری از نمایندگان کنگره بر جنگافروزی بیشتر کشورشان در اوکراین با ارسال سلاحهای پیشرفته تاکید کرده بودند و در نامهای به «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از او خواستند که سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا (ATACMS) را به اوکراین تحویل دهد.