عظیم زاده: کار اتاق سیاسی نیست، اقتصادی است / ژائله: به دنبال رشدهای بزرگ هستیم
گزارش دانستنی اقتصاد از این نشست ها را در ادامه میخوانید؛
عظیم زاده: کار اتاق سیاسی نیست، اقتصادی است
احد عظیم زاده، کاندیدای ریاست اتاق بازرگانی ایران گفت: من یک فعال اقتصادی با شجاعت و با قدرت وارد این میدان شدم کار اتاق سیاسی نیست، اقتصادی است. بقیه کاندیداها از من معتبر تر و محترم تر هستند، اما توانمندی عظیم زاده در حوزه اقتصادی را هیچ کس از سایر کاندیداها ندارند
وی افزود: من اگر رای بیاورم جایگاه اتاق ایران را در سطح جهانی افزایش می دهم، اتاق ایران را رها کرده اند. تشکل ها چرا در اتاق ایران نباید کرسی داشته باشند و فقط موقع رای دادن دعوت شوند. من گروهی کار می کنم، تک بعدی کار نمی کنم، از سه قوه هم کمک می گیرم تا اقتصاد را درست کنم.
ریاست اتاق ایران را داشتن مهم نیست، ملاک چرخاندن اتاق است
احد عظیم زاده ادامه داد: اتاق باید از بدنه فعالین اقتصادی باشد نه یک فرد دانشگاهی، کار من تجارت است، به ۶۰ کشور رفته ام و موفق برگشته ام. ریاست اتاق ایران را داشتن مهم نیست، ملاک چرخاندن اتاق است.
نه اصلاح طلب هستم و نه اصولگرا، ولایتمدارم
وی افزود: آیا در این چند سال رئیس اتاق ایران جلسه ای با من و دوستان مان که فعالین اقتصادی گذاشته اند تا نظرات ما را بپرسند. کار من تجارت است، به ۶۰ کشور رفته ام و موفق برگشته ام. ریاست اتاق ایران را داشتن مهم نیست، ملاک چرخاندن اتاق است.
عظیم زاده گفت: اولین کاری که می کنم بعد این که رای بیاورم به دستبوسی حضرت آقا میرسم و برنامه هایم را ارائه می دهم تا اگر ایشان صلاح دیدند.
اگر کسی مسئولیت قبول می کند نه باید فامیلی و بر اساس توصیه عمل کند
عظیم زاده در پاسخ به دانستنی اقتصاد درخصوص نگاه اش به تشکل های مختلف اتاق گفت: اگر کسی مسولیت قبول می کند نه باید فامیلی و بر اساس توصیه عمل کند. به تشکل ها این قول را داده ام که به آنها جایگاه بدهم، اصلا یک بار از تشکل ها به ریاست اتاق ایران برسند. باید از تشکل ها و چهره های جدید استفاده کنیم. بازرگانان نخبه در تشکل ها دیدم آنها را دست راست خودم می کنم و از آنها مشورت می گیرم.
وی افزود: من دستم لای در نیست حرفم را جدی می زنم و نتیجه می گیرم. من عظیم زاده مرد میدان ام قول می دهم انتخاب که شدم بعد از این که به خدمت حضرت آقا رسیدم. اولین جلسه را با تشکل ها میذارم و بعد به اتاق های استانی سر میزنم.
اول در جهنم را میبندیم بعد در بهشت را باز میکنیم
احد عظیم زاده گفت؛ من استان های کوچک را بالا می یاورم، تشکل ها باید زانو و دست راست اتاق باشند، باید بودجه داشته باشند بالا بیایند. به استات ها می روم، مشکلات شان را می پرسم. نیامده ام که صندلی اتاق را بگیرم، آماده ام اقتصاد را درست کنم تا بیکاری رفع شود، تولید افزایش یابد و صادرات رونق ایجاد شود.
وی گفت: نمی یام اتاق فامیلی و حیاط خلوت درست کنم، اتاق را با تشکل ها و فعالین اقتصادی تشکیل می دهم. اگر به اتاق ایران بیایم، اول در جهنم را می بندم بعد در بهشت اتوماتیک باز می شود. می گویند منابع اتاق محدود است، این بستگی دارد به مدیریت رئیس آن اتاق تا درآمد اتاق ایران را چندبرابر کند.
اگر رییس شوم، در اتاق به روی تجار باز خواهد بود
احد عظیم زاده گفت: در صنعت فرش دنیا من را میشناسد، رئیس اتاق ایران یکبار جلسه نگذاشته است تا نظرات من را بپرسد. من اگر رئیس شوم در اتاق ایران به روی همه تجار باز است. افتخارم این است که کار بلدم و بیایم برای کشورم کاری کنم، در خودم این جاذبه را میبینم که امور را مدیریت کنم.
وی افزود: کار اتاق یعنی تجارت و من ۴۰، ۵۰ سال سابقه تجارت دارم. اگر من انتخاب شوم، با وزرا، رئیس بانک مرکزی جلسه میگذارم تا موانع تولید رفع شود و اقتصاد رونق یابد. ما سه کار را باید انجام دهیم، افزایش تولید، رونق صادرات و رفع بیکاری.
عظیم زاده ادامه داد: باید به فعالین اقتصادی، تشکل ها احترام بگذاریم، مشکل کار بانکی و سایر مشکلات آنها را حل کنیم. فعال اقتصادی نباید پشت در بانک ها گرفتار باشد. من اگر انتخاب شوم، به تدریج این مشکلات را حل می کنم.
برای رونق صادرات با رییس جمهوری جلسه میگذارم
احد عظیم زاده همچنین گفت: در کشور ما خام فروشی زیاد است که به معنای فروختن جنس به یک دهم قیمت است. با رئیس جمهور جلسه می گذارم، امکانات فراهم می کنم تا صادرات رونق یابد. بخش خصوصی می تواند اقتصاد را درست کند، دولت باید در اقتصاد کوچک باشد، تعهد ارزی باید رفع شود این باعث عقب نشینی صادرکنندگان شده است. موقعی که تعهد ارزی رفع شد، باید ارز حداقل برای چهار سال، دو سال، تک نرخی باشد. اگر صادرات رونق داشته باشد میتوانیم تولید را افزایش دهیم، حتی در گمرکات کشور نباید سخت گیری کنیم.
مصوبه می گیرم معاونت ها و کمیسیون های اتاق را افزایش می دهم.
احد عظیم زاده گفت: من یک آدم نترس، شجاع و بدون ضعف هستم. استعلام بگیرید ببینید عظیم زاده دلار گرفته است؟ من لازم باشد سرمایه ام را اعلام می کنم، تغییر در اتاق کار من است چون من ضعف و پنالتی ندارم. اتاق های استانی را به جایگاهی می رسانم که به جای یک رای سه رای داشته باشند. من به عنوان یک فعال اقتصادی چون توکل ام به خداست همه کار می کنم، به من اعتماد کنند و از من کار بخواهند. به گونه ای کار می کنم که اعضای هیات نمایندگان خودشان بخواهند تا دوره بعدی مجدد شرکت کنم.
اگر برای این مسئولیت انتخاب شوم کاری می کنم که در ۴۴ سال گذشته انجام نشده است
احدعظیم زاده گفت: الان اتاق ایران از دولت و مجلس فاصله گرفته است، درست است کار ما فرق می کند، اما باید به نظام، مجلس و دولت احترام بگذاریم و از آنها قوت قلب بگیریم. الان نه دولت به بخش خصوصی کمک می کند و نه اتاق رویکرد خوبی به دولت دارد، باید این رویه عوض شد. دولت فقط یک اتاق خوب می خواهد، اگر اتاق ضعیف باشد برای دولت هم ضعف است. فرمان اتاق باید دست هیات رییسه اتاق باشد تا از این اقتصاد خراب عبور کنیم.
وی افزود: من این قول می دهم مشکلات را به تدریج حل کنم. بانک باید بانکداری کند نه بنگاهداری، همه این ها باید اصلاح شود. باید به فعالین اقتصادی و تشکل ها میدان بدهیم، تشکل ها حتما باید جایگاه داشته باشند در هیات رییسه اتاق ایران، باید به حرف جوانان که آینده کشور هستند گوش کنیم، همچنین باید به بانوان میدان بدهیم.
جلسه معارفه برنامه های احد عظیم زاده به پایان رسید.
برنامه یونس ژائله با سخنان آرمان خالقی، نایب رییس خانه صنعت و معدن ایران آغاز شد
خالقی: هر روز باید بهتر از دیروز باشد و اتاق از این موضوع مستثنی نیست / وجود چهرههای جدید در اتاقها یک فرصت است
آرمان خالقی، رییس خانه صنعت ایران در نشست یونس ژائله گفت: روز یکشنبه هیات رییسه جدید را باهم انتخاب خواهیم کرد؛ انتخاب دهم به نوعی برای طبقه دهم اتاق بازرگانی است. اصولا هر روز ما باید بهتر از دیروز باشد و اتاق از این موضوع مستثنی نیست.
وی افزود: امسال شیوه متفاوتی در ثبت نام، رای دادن و… شاهد بودیم. بلاتکلیفی سبب شد نتوانیم خیلی برنامهریزی کنیم. قاعدتا برنامه باید زودتر مشخص میشد که کاندیداها بدانند چه مسیری را طی کنند.
خالقی گفت: ما باید در مورد هیات رییسه وحدت فکری داشته باشیم. اگر وعدهای میدهیم باید همین ابتدای امر راه رسیدن به آن را مشخص کنیم. دیروز یک پیامی امد و تایید صلاحیتها مشخص شد؛ گویا همه منتظر هم بودند که ببینیم چه کنیم. دیروز صحبتهایی انجام شد تا هم رسایی داشته باشیم.
وی گفت: نمایش قدرت بخش خصوصی در روز یکشنبه اهمیت دارد. بسیاری از هیات نمایندگان اتاقها تغییر داشته و چهرههای جدیدی داریم و این یک فرصت است.
آرمان خالقی ادامه داد: نمیتوان یکشنبه بدون آشنایی وارد جلسه شویم و بر مبنای صحبتهای لیدرها رای دهیم. بعضی از دوستان در فضای مجازی آن چه نمیتوانند حضوری بگویند را به تشکلها و اتاق نسبت دادند که امیدواریم این روزها بتوانیم این امر را اصلاح کنیم.
ژاله سخنان خود را آغاز کرد
ژائله: اتاق تبریز اکنون نمونه بارز یک اتاق مدرن است
یونس ژائله: من یونس ژائله متولد سال ۴۱ هستم که ۲۲هزار شاغل مستقیم در ۶۵ کشور دنیا دارم و کارخانههایی در ایران و کشورهای دنیا دارم. از سال ۸۱ کار تشکلی را اغاز کردم و اولین افرادی بودیم که با هزینه شخصی در بلوار کشاورز خانههای صنعت را اغاز به کار کردیم.
وی گفت: ما از تشکل وارد اتاق شدیم. وقتی وارد اتاق تبریز شدم شاهد اتاقی غیرشفاف بودیم. امروز بعد ۱۶سال میگویم اتاق تبریز یک اتاق تحول یافته و مدرن است که ۱۵عضو دارد که ۵عضو هیات رییسه آن با ۱۵ رای انتخاب شدند. این یعنی ما همه باهم هستیم. این ۱۵نفر هیات نمایندگان همه رییس تشکل بودند. از بین همین عزیزان هم وارد هیات رییسه کردیم.
به دنبال رشدهای بزرگ هستیم
یونس ژائله: در چهار سال گذشته فضای کسب و کار را طوری طراحی کردیم که امام جمعه تبریز فرمودند اتاق تبریز فرمانده اقتصادی استان است و مسیولان را مکلف میکنم برای اصلاح اقتصاد به حرف اتاق گوش دهید.
وی ادامه داد: حتی استاندار به ما گفت که برنامه اقتصادی استان را بنویسیم و بگوییم در تبریز چه کنند. نتیجه این شد که ما هفته گذشته ۲۵۰هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی را با حضور جناب رییسی امضا کردیم.
ژائله افزود: ما دنبال یک رشد یک درصدی یا دو درصدی نیستیم. ما به رشدهای بزرگ نیاز داریم. دغدغه صنعتگران این است که وقتی میبینند مردم مشکل جدی دارند، به فکر این باشند که مساله را حل کنند. آن هم نه با پول دادن و کمک کردن بلکه تغییر در اقتصاد کلان.
وی گفت: باید بررسی کنیم چرا تورم داریم؟ چرا تابستان برق نداریم زمستان گرم؟ باید دنبال راهکار مسایل باشیم.
ما یک ظرفیت ناشناخته در اطراف خود داریم که باید آن را بالفعل کنیم
ژائله در این نشست گفت: امروز شصت اداره اعضای اتاق بازرگانی عوض شدند و الان وقت آن است که ما تشکلها بازی را ببریم. ما باید با عقلانیت برنامه محور عمل کنیم. ما برای اداره خوب اتاق نیازمند یک اتاق فکر هستیم. نیازمند تشخیص مصحلت. ما با تیمی که شما انتخاب کنید این مرکز تشخیص مصلحت را ایجاد میکنیم.
وی ادامه داد: اطراف ما یک جمعیت ۷۵۰میلیونی است. این یعنی یک قدرت و ظرفیت بزرگ ناشناخته که باید بالفعل شود. ما میخواهیم اصلاح رویه مدیریت واردات را انجام دهیم. در اصلاح رویه مدیریت صادرات برنامه جدی داریم. متاسفانه ما گران میخریم و ارزان میفروشیم که خروجی آن فقر مردم و مشکل صنعتگران است. برخی هم ثروت ملی را به خارج بردند و ما را بازی میدهند.
باید به تشکلها تفویض اختیار کرد
ژائله ادامه داد: برخی افرادی که اتاق را مدیریت میکنند نقشی در اقتصاد ندارند. نه صادرکننده هستند. نه واردکننده نه بنگاهدار و نه هیچ چیز دیگری. ما باید به تشکلها تفویض اختیار کنیم. از ظرفیت تشکلها باید استفاده شود تا با کمک آنان کار خوبی رقم بخورد. برنامه دیگر ما ایجاد یک مرکز برندینگ است. بزرگ شدن اقتصاد کشور ممکن نیست مگر با کمک تشکلهای ما.
وی گفت: یکی از مشکلات ما بحث ساختار اتاقهای مشترک است. باید در این امر بازنگری شود. یکی از مسیولیتهای بزرگ اتاق اموزش و مهارت اموزی است. من تلاش کردم تیمی بفرستم تا روسی یاد بگیرند که با روسیه تجارت کنند اما موسسه پیدا نکردم. بحث دیگر رتبه بندی و پایش اتاق هاست. من رییس اتاقم. هیچ وقت در این هشت سال صورت مالی ندیدم. ۲۵۰۰ صفحه تحقیق و تفحص از فساد در اتاق نوشتند. به من میگویند ژایله چقدر پول خوردی؟
ژائله تاکید کرد: اتاق ابروی ماست. صندوق بیمه حمایتی باید برای حمایت از صنایع بحران زده ایجاد شود.
روند واردات باید اصلاح شود
ژائله گفت: ما باید بدانیم چقدر محصول و با چه قیمتی تولید میکنیم. برنامه میزان واردات کشور باید درست باشد که در یک مقطعی انقدر وارد نشود که صنعت زمینگیر بشود. البته نباید هم انقدر کم وارد شود که مردم گران بخرند. ما باید روند واردات را اصلاح کنیم.
ژائله از گل شیرازی رییس اتاق اصفهان دعوت کرد تا ادامه صحبتها را انجام دهد
گل شیرازی: اتاق بازرگانی سرانجام ندارد جز با تغییر مدل حکمرانی / اگر ژائله مدل من را دارد، دیگر رقیب نیست پشتیبان او خواهیم بود
گل شیرازی رییس اتاق اصفهان گفت: ایا برنامه کافی است؟ دوره به دوره گفتند اتاق شاخص، اتاق راهگشا و… چه شد؟ شش دوره برنامه در کشور اجرا شده است. چند درصد برنامههای توسعهای کشور اجرا شد؟ سه درصد؟ چهار درصد؟
وی افزود: من خودم رییس تشکل بودم. خودم هم هزینه تشکل را میدادم. اما تشکل توانست زنجیره ارزش را در یک برنامه پنج ساله تعریف کند. اتاق بازرگانی سرانجام ندارد جز با تغییر مدل حکمرانی. تشکل تنها تاثیر گذار نیست. چون تعارض منافع در تشکلها داریم.
گل شیرازی همچنین گفت: ما در برنامه خود مدل میخواهیم. برنامه به اندازه کافی داریم. چرا ژایله؟ چون ما در بخش خصوصی یک کار را خوب بلدیم. اگر این مرد حرفهای من را میزند، مدل من را دارد و… رقیب من نیست. من پشتیبانش میشوم. من با نگاه محافظه کار، کار نمیکنم. اقای ژائله مدل توسعهای اتاق چهار گانه دارد. در اصفهان طرف چهار سال ۴۵ تشکل ایجاد شد. ایجاد محل تاجر است.
وی افزود: ژائله و تیمش نگاه توسعهای دارند. اگر نگاه توسعهای دارید بسمالله.
گل شیرازی، رییس سابق اتاق اصفهان ادامه داد: اتاق بیش از آنکه به “سند و برنامه” نیاز داشته باشد ، به “الگوهای مدیریتی و حکمرانی موفق و تجربه شده” دارد. تجربه اتاقهای “توسعه گرا” مانند تبریز و اصفهان نشان از امکان تحول در الگوی حکمرانی و مدیریتی اتاق با تغییر الگوی نگاه ” محافظه کاران” دارد.
رازقی جهرمی: اتاق باتوجه به جایگاهی که در مجامع تصمیم گیری دارد، یقینا میتواند موثر باشد
در ادامه این نشست رازقی جهرمی گفت: ایا اتاق میتواند برای اقتصاد کشور کاری کند؟ اتاق باتوجه به جایگاهی که در مجامع تصمیم گیری دارد، یقینا میتواند در بهبود فضای کسب و کار موثر باشد. متاسفانه آنچه در دو دوره گذشته بر اتاق ایران گذاشته این است که اختلافات داخلی هیات رییسه اتاق ایران، تقریبا اتاق را فلج کرده است.
وی افزود: اتاق گرچه در بیش از صد مجمع حکومتی و تصمیمگیری حضور دارد، اما کسی از اعضا نمیداند چه کسی کجا شرکت میکند و چه تصمیمی آنجا گرفته میشود. در این سالها گزارشی هم ندیدیم که نتیجه کار شرکت در مجامع چه شد.
اگر اتاق در این دوره تغییر ریل اساسی نداشته باشد، انتهای دوره نه از تاج نشانی است و نه از تاج نشان
رازقی جهرمی گفت: قول میدهیم اگر ما را انتخاب کردید، دور بعدی بتوانیم کاری کنیم. با تشکلها به نحوی رفتار شده که انگار فقط برای رای گیری ایجاد شدند. وقتی تصور این است طبیعی است که سال اخر میگوییم میخواستیم بند ادب را کاری کنیم، اما نشد. اتاق نیاز به تغییر ریل اساسی دارد. اگر اتاق در این دوره تغییر ریل اساسی نداشته باشد، برآورد من این است که انتهای دوره نه از تاج نشانی است و نه از تاج نشان.
ژائله: ما نه تیم بستیم؛ نه تیمی مشخص است
ژائله در این نشست گفت: ما نه تیم بستیم؛ نه تیمی مشخص است. هدف ما این بود که با تشکلها و افکارشان اشنا شویم. ما میخواستیم برنامهای به تشکلها ارایه دهیم چون دنبال مدلی برای تغییر هستیم و بدون تعقل نمیتوان مدل داشت. برای همین هم از دوستان دعوت کردیم. هنوز برخی از تاییدیها نیامده است. ما دیدیم الان فرصت خوبی برای شنیدن نقطه نظرات تشکلهاست.
اعضای ائتلاف ژائله برای اتاق ایران هنوز مشخص نشده است
دعوت امروز در هتل اسپیناس پالاس از سوی یونس ژائله بعنوان کاندیدای ریاست برگزار شده است و ژائله از هرکس که کاندیدای هر پستی در هیات رییسه است دعوت کرد تا صحبت کند.
اخبار رسیده به اقتصاد آنلاین حاکی از آنست که ژائله روز شنبه لیست نهایی ائتلاف خود که چند نفر از اتاق تهران هم در آن هستند را اعلام خواهد کرد.