رنج مردم عسلویه از هوای آلوده و وعده های توخالی!
دانستنی اقتصاد: شهرستان عسلویه را میتوان نمونه ای از شهرهای کوچکی دانست که در مدتی کوتاه و متأثر از فعالیت های مرتبط با استخراج، پالایش و صدور انرژی گاز از منطقه ای روستایی و کمتر شناخته شده به شهری ملی و فراملی تبدیل شده است.
به گزارش دانستنی اقتصاد، پروسه صنعتی شدن و پیشرفتهای تکنولوژیکی در منطقه عسلویه مبناهایی را برای گذار از یک جامعه کاملا سنتی به یک جامعه صنعتی و شهری فراهم ساخته است هرچند افرادی از نسل گذشته نتوانستند با مدرنیزاسیون این شهر خود را خوی دهند.
شاید در کشاکش صنعتی شدن و خواندن پایتخت انرژی کشور «سعادتی هر چند ما که تا حالا ندیده ایم ..» باشد اما مسلما در این مکانها به واسطه وجود آلاینده های سمی و غیر سمی عواقب جبران ناپذیری برای اهالی این شهر به همراه دارد.
شهرستانی که تأمین بهداشت زیست محیطی به عنوان نیاز اساسی و یکی از شاخص های عمده پدیده امنیت سلامت برای آن مطرح است اما شرکت ها زیاد در پی مردم خسته از بوی گاز و درمانده ازسوسوی مشعل ها نیستند.
«کووید ۲۰۵ شهرستان عسلویه»
نبود تنفس پاک و کافی به آرزویی برای مردمان شهرستان عسلویه بدل شده است به انگاره ای که ریههای آدم هایش همیشه درگیر بلای کرونای آلودگی هوا با شاخص «کووید ۲۰۵» در بحبوحه سندرم تنفسی حاد وعده های مسئولان در رنج است.
این معظل سالیان سال است که حاجت این شهر و حلقه گمشده رفع مشکل در دست وعده های مسئولین است اما عملی شدن آن فقط به حرفها، جلسات و نشستها ختم می شود.
۱۹ اردیبهشت سال جاری بود که خبر انتقال ۱۰ نفر از اهالی شهر عسلویه به بیمارستان در پی انتشار بوی گاز منتشر شد.
عبدالمجید احمدیان سوپروایزر بیمارستان نبی اکرم(ص) عسلویه با اشاره به اینکه بوی شدید گاز در شهر عسلویه باعث شد تعدادی از شهروندان به دلیل تنگی نفس و سرگیجه، ، سردرد، حالت تهویه و خارش در گلو راهی اورژانس بیمارستان شوند گفت: متأسفانه شدت بوی گاز به حدی زیاد بود که بیماران بستری در بخشهای داخلی و اطفال بیمارستان نیز با مشکل مواجه شدند.
مردم عسلویه به دلیل آلودگی دچار بیماریهای تنفسی و صعبالعلاج شده اند
مصطفی موذنی رئیس محیط زیست شهرستان عسلویه آب زدایی میعانات گازی در مخازن متمرکز حاشیه شهر عسلویه را علت بوی نامطبوع خواند و یادآور شد: در گذشته محیط زیست بر علیه مخازن متمرکز میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی شکایت کرده که دادگاه تجدید نظر استان حکم جابهجایی آنها طی دو سال را صادر کرده است که این حکم لازم اجرا ولی مسئولان نفتی در این زمینه کوتاهی میکنند.
وی افزود: در گذشته به دلیل برخی بد سلیقگیها توسط نفتیها مخازن متمرکز میعانات گازی در حاشیه شهر عسلویه ساخته شده که مورد تأیید محیط زیست نبوده و استانداردهای لازم را ندارد که هر از چندگاهی بوی نامطبوع گاز مردم شهر را اذیت و سلامتی آنها را تحت شعاع قرار داده است.
رئیس محیط زیست شهرستان عسلویه خاطرنشان کرد: با شکایت محیط زیست استان دادگاه تجدید نظر رأی بر جمع آوری آنها صادر کرده و به مجتمع گاز پارس جنوبی ۲ سال فرصت داده است که با جانمایی محل دیگر این مخازن را جمع آوری کنند که حالا یک سال از آن فرصت گذشته است.
مردم شهر عسلویه به دلیل این آلودگی دچار بیماریهای پوستی، تنفسی و صعبالعلاج شده اند که دانشگاه علوم پزشکی هم به آن اذعان کرده است.
لزوم حل مسائل زیست محیطی منطقه ویژه پارس جنوبی و نقاط پیرامونی آن
فروردین ماه امسال نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در نشست با مدیران پارس جنوبی با تأکید بر توجه به محیط زیست و رفع آلایندگی در منطقه پارس جنوبی گفت: آلایندگی منطقه پارس جنوبی هم برای کارکنان و خانوادههای آنان و هم برای منطقه عمومی عسلویه و کنگان خطرناک است.
صفایی بوشهری جمعآوری فلرها در منطقه پارس جنوبی و تبدیل به ارزش افزوده را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: به محیط زیست منطقه ویژه پارس جنوبی و نقاط پیرامونی آن باید توجه ویژه شود.
اتصال ایستگاه پایش آلودگی هوای پارس جنوبی به سامانه ملی پایش هوا
مهدی تنها زیارتی رئیس محیط زیست سازمان منطقه ویژه پارس در سال ۱۴۰۰ از اتصال ۳ ایستگاه پایش آلودگی هوای پارس جنوبی با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال به سامانه ملی پایش هوا خبر داد خاطرنشان کرد: این اقدام برای اطلاعرسانی به ذینفعان منطقه پارس جنوبی در مورد کیفیت هوای منطقه صورت میگیرد و همچنین این سازمان آمادگی دارد تا در صورت رعایت استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست از نظر جانمایی و همچنین تامین زیرساختهای لازم از سوی نهادهای مربوط مراکز پایش بیشتری را در شهرهای عسلویه، سیراف و بیدخون راهاندازی کند.
داریوش گل علیزاده رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور اوایل خردادماه سال جاری در نشست کارگروه ملی بهبود کیفیت محیط زیست منطقه پارس جنوبی گفت: کیفیت هوا در منطقه پارس جنوبی بهبود یافته است و برای رسیدن به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی تلاش بیشتری صورت گیرد.
گل علیزاده درباره جلسه کارگروه ملی بهبود کیفیت محیط زیست منطقه پارس جنوبی برای ارائه راهکارهای کاهش آلودگی پارس جنوبی اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برای کاهش آلودگی منطقه پارس جنوبی وظایف و مسئولیتهایی برای دستگاههای اجرایی تعریف و تدوین کرده است که هدف از این نشست نیز بررسی پیشرفت برنامههای تدوین شده و صحتسنجی آن برای ارائه گزارش به رئیس جمهور است.
هم اکنون ۱۸ خرداماه سال ۱۴۰۲ با کلیک کردن بر روی تارنمای https://aqms.doe.ir (سامانه پایش کیفی هوای کشور) و DoE AQMS سایت (ارئه اطلاعات و آمار مربوط به سنجش آلودگی هوا) می توان همانند گذشته شاهد وعده های سرخرمن و نخود سیاهای مسئولین در روند رفع آلودگی های شهرستان عسلویه باشیم.
شاخص هایی که بنفش و نارنجی رنگی که هوای بسیار ناسالم را نشان می دهند و پیام هایی همچون «آلودگی هوا به سطح بالایی رسیده و برای گروههای حساس ناسالم است و از منزل خارج نشوید» می توان فهمید که فقط در حد بروکراسیها بر روی کارتابل میزشان خاک می خوردند.
۰/۵
(۰ نظر)