دو نرخی بودن ارز رانت می آورد
دانستنی آنلاین: سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: دونرخی بودن ارز موجب ایجاد رانت و فساد است و این کمیسیون منتظر دریافت استعلامات از بانک مرکزی و گمرک درباره تخصیص ارز دولتی است.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ بهرام پارسایی در گفتوگو با ایسنا افزود: بعد از چند نرخی شدن ارز شکایاتی به کمیسیون اصل ۹۰ رسید که به آن ورود کردیم و سال گذشته استعلامی از بانک مرکزی درباره میزان ارزهای تخصیص داده شده اعم از ارز نیمایی و ارز دولتی صورت گرفت. البته آنها اطلاعاتی در اختیار ما گذاشتند اما دریافت کنندگان ارز ۶ ماه فرصت داشتند تا کالای موردنظرشان را وارد کشور کنند. سال گذشته این موضوع کاملاً قابل رسیدگی نبود زیرا زمان زیادی از تخصیص ارز نگذشته بود.
وی اضافه کرد: جدیداً استعلامی از بانک مرکزی در مورد ارزهای تخصیص یافته، میزان ارز، نوع ارز و نوع کالای وارد شده صورت گرفته و همزمان از گمرک کشور نیز استعلام شده که چه کالاهایی طی این مدت وارد و ترخیص شدند و بر اساس چه ارزی بوده است که میتوان با بررسی و تطابق آنها به نتیجه رسید که ارزهای اختصاص داده شده در راستای واردات کالای مربوطه بوده و در جهت مربوطه هزینه شده یا خیر؟.
نماینده مردم شیراز در مجلس خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات ما از مراجع نظارتی، بخش زیادی از ارزهای تخصیصی خروجی نداشتند که بدانیم در آن راستا هزینه شدهاند یا خیر و این نگرانی وجود دارد که تخلفاتی صورت گرفته باشد، البته در این باره بعد از بررسی کامل اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دونرخی بودن ارز و سوخت را موجب ایجاد رانت و فساد دانست و گفت: تعدادی از افراد متخلف در این زمینه کاملا حرفهای شدهاند و یادگرفتند پیشفاکتورهایی بیاورند که قیمت واقعی کالایشان را چند برابر نشان میدهد و مابقی ارز دریافتی را به گونه دیگری هزینه میکنند. انتظار ما از نهادهای نظارتی هم این است که یاد بگیرند که چگونه با این افراد سودجو و مفسد برخورد کنند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تسریع گمرک در پاسخگویی به کمیسیون اصل ۹۰، اظهار کرد: آنها یک ماه برای پاسخگویی فرصت دارند و اگر نیاز باشد، کمیسیون از گمرک نیز بازدید میدانی خواهد کرد و نحوه ترخیص کالاهایی که با ارز دولتی وارد شده اند را بررسی می کند.
پارسایی ابراز امیدواری کرد تخلفات صورت گرفته در زمینه تخصیص ارز دولتی به صورت گسترده و سازمان یافته نباشد.