دلار ارزان شد اما کالاها گران می شوند!
دانستنی آنلاین: بالا رفتن قیمت ارز به ویژه دلار باعث گران شدن کالاها بهویژه اقلام معیشتی مردم شد اما حالا که دلار از کانال ۱۸ هزار تومان ماههاست خارج شده و به نزدیکی ۱۲ هزار تومان رسیده همچنان قیمت کالاها مانند قبل گران است.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ گران شدن کالا به شکل لحظه ای با بلا رفتن قیمت ارز صورت گرفت اما با پایین آمدن قیمت ارز همچنان کالاها قیمت گران قبلی خود را حفظ کردند . چرا هنوز اجناس باید با نرخ دلار ۱۸ هزار تومانی محاسبه شوند؟
سیده حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این خصوص معتقد است که قیمت کالاها و خدمات در آبان سال گذشته به دلیل رشد نرخ ارز افزایش چشمگیری داشت اما با وجود کاهش قیمت دلار در ماههای بعدی، نرخ کالاها نه تنها نزولی نشد بلکه روند صعودی نیز در پیش گرفت.
وی اظهار کرد: قیمت مسکن، موبایل، خودرو، لبنیات و مواد شوینده در سال گذشته براساس دلار ۱۸ هزار تومانی افزایش پیدا کرد اما با کاهش نرخ ارز نه تنها از قیمتشان کاسته نشد بلکه روز به روز نیز افزایش پیدا میکند.
زرآبادی تایید کرد: بانک مرکزی با تزریق دلار به بازار و از بین بردن تنشها -بدون توجه به قیمت سایر کالاها- تنها دنبال کاهش نرخ دلار و قیمت طلا است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه سیاستهای بانک مرکزی و دیگر وزارتخانهها برای کاهش قیمتها یکپارچه نیست، اضافه کرد: کاهش قیمت طلا در ایران در روزهای اخیر با وجود افزایش نرخ جهانی آن گواه این مطلب است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بانک مرکزی توضیحی درباره اینکه چرا کاهش نرخ ارز، تاثیری در افت قیمت کالاها ندارد، ارائه نمیدهد.
زرآبادی بیان کرد: کاهش قیمت دلار تنها در زندگی افرادی تاثیر دارد که ارز کاغذی خریداری میکنند مانند مسافران که مقصد سفر آنها خارج از کشور است و یا دانشجویان خارج از کشور و بر سر سفره و زندگی مردم هیچ تاثیری ندارد.
این نماینده مردم در مجلس درباره برخی شائبه ها مبنی بر اینکه علت گران ماندن قیمت موبایل باوجود کاهش نرخ ارز کمبود عرضه است، توضیح داد: در حال حاضر عرضه و تقاضا در بازار متناسب است چراکه اگر عرضه کاهش پیدا کرده، خریدار نیز با توجه به گران شدن قیمت موبایل کاهش چشمگیری داشته است.
زرآبادی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گوشی معمولی که کارکرد چندانی ندارند حدود ۳ میلیون تومان است، اضافه کرد: در حال حاضر بیشترین خرید و فروش گوشی در حوزه موبایل دست دوم است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: در حال حاضر نظارتی بر قیمت کالاها در بازار وجود ندارد به همین دلیل نرخ کالاها با کاهش نرخ ارز کم نمیشود در واقع قیمتگذاریها سلیقهای است و ارز تنها عددی روی تابلوی صرافی بوده و کاهش آن بر زندگی مردم و قیمت کالاها اثری ندارد.
فرشادان دیگر نماینده مجلس نیز با اشاره به کاهش قیمت دلار گفت: قیمت دلار سیر نزولی دارد و دلالان و سوداگران بازار ارز از این اتفاق خوشحال نیستند چراکه سود آنها در بالا رفتن و ماندن قیمت دلار است اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود ادامه سیر نزولی کاهش قیمت ارز پیشبینی میشود.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس با بیان اینکه کاهش قیمت کالا در پی نزول نرخ دلار مشاهده نشده درحالی که افزایش قیمت کالای مختلف به بالا رفتن قیمت ارز نسبت داده میشود، افزود: کاهش نرخ ارز باید بر کاهش قیمت کالاهای مختلف تاثیر مستقیم داشته باشد هرچند تحقق این مهم نیازمند انجام نقش نظارتی و مدیریتی دولت است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه نرخ دلار نزولی هم شود قیمت کالاها بالا میماند، ادامه داد: پایین نیامدن قیمت کالاها باوجود کاهش قیمت دلار نشان از حباب قیمتی حاکم بر بازار دارد و این اقدام توسط سوداگران انجام و مدیریت میشود لذا دستگاههای مدیریتی باید نظارت خود را افزایش دهند و در این بین وزارت صنعت و معدن تجارت و قوه قضاییه در راس این کار قرار دارند.