حمایت بانک توسعه صادرات از پروژه های صادراتی نانو
دانستنی آنلاین: مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران از آمادگی این بانک برای تامین مالی پروژههایی که باعث افزایش صادرات محصولات نانو در آینده خواهد شد خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ علی صالح آبادی به اتفاق هیات مدیره این بانک از ستاد توسعه فناوری نانو بازدید کرد و در جلسه ای با مدیران این مجموعه گفت: ۶۲ میلیون دلار صادرات محصولات نانو در سال ۹۶ بیانگر توان این بخش برای حضور پر قدرت و مستمر در بازار صادراتی کشور است.
وی تفکر صادراتی را یکی از ملزومات توسعه زیرساخت های صادرات دانست و گفت: پیش از این در فرایند حمایت از بنگاه های صادراتی، شرکت های بزرگ چون پتروشیمی، فولاد ، معدنی و سایر صنایع فیزیکی مورد توجه قرار داشت در صورتی که حوزه نانو یکی از ظرفیت هایی است که می توان برنامه های زیرساختی خوبی برای آن طراحی کرد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات کسب رتبه چهارم در حوزه نانو را شاهدی بر توانمندی این حوزه برای حضور در بازارهای جهانی دانست و گفت: شرکت های دانش بنیان باید در بدو مراجعه به بانک، فعالیتهای خود را متناسب با ساختار و قوانین حاکم بر بانک شکل بدهند تا تعامل نتیجه بخشتری بین بانک و این شرکت ها حاصل شود.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران پیشنهاد داد: تفاهم نامه ای بین بانک توسعه صادرات و ستاد توسعه فناوری نانو منعقد گردد تا شرکت های مختلف برای تطبیق با استانداردهای بانک، آموزش لازم را ببینند و طی تعامل نزدیک تر با کارشناسان بانک، شرکت های دارای پتانسیل صادراتی معرفی شده و در ادامه بانک تسهیلات و خدمات لازم را به این شرکت ها ارائه کند.
نانو فناوری دارای اولویت
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور نیز در این نشست گفت: با شناسایی فناوری نانو به عنوان یک فناوری دارای اولویت ملی در سال ۸۲ ، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به منظور پیگیری توسعه این فناوری در کشور تشکیل شد.
سعید سرکار افزود: چارچوب فعالیت بلندمدت کشور تدوین شد و بر اساس آن برنامه راهبردی دهساله فناوری نانو در ستاد تهیه و در مرداد ماه ۱۳۸۴ به تصویب هیئت دولت رسید.
وی با اشاره به اینکه هدف از توسعه فناوری نانو تولید ثروت و بهبود کیفیت زندگی مردم است، گفت: خوشبختانه با توجه به تاکید رهبری برای حمایت از فناوری نانو ، این ستاد از سال ۸۷ تحت حمایت مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور تصریح کرد: رویکرد تجاریسازی و توسعه صنعتی بر پایه فناوری نانو از مهمترین نقاط تمرکز برنامه های ستاد نانو است که طی آن هشت برنامه و کارگروه متناظر با آن پیش بینی شده است.
سرکار اضافه کرد: ترویج و آموزش عمومی نانو برای افزایش مشارکت ذینفعان در توسعه و به کار گیری فناوری نانو و فراهمسازی و تقویت زیرساختهای لازم برای توسعه همه جانبه، به هنگام، متوازن و پایدار نانو از اهم برنامه های سند راهبردی توسعه نانو است.
وی با تاکید بر اینکه تجاری سازی پاشنه آشیل توسعه صادرات در کشور است٬ گفت: بنا داریم تسهیل و تسریع تجاری سازی از طریق فراهم سازی خدمات توسعه فناوری مورد نیاز فناوران و شرکت های دانش بنیان را دنبال کنیم و با ارتقاء همکاری ها و تعاملات بینالمللی و توسعه و بهرهمندی از سرمایههای انسانی نانو و ارتقاء تحقیقات مسألهمحور جایگاه واقعی خود را در دنیا پیدا کرده و خود را به بازارهای صادراتی بشناسانیم.
سرکار از شرکت ستاد فناوری نانو در نمایشگاه اینپو( نمایشگاه واردات چین) در آبان امسال خبر داد و افزود: برگ برنده ما محصولات هایتک و ارزان قیمت است و تنها به دلیل عدم حضور افراد حرفه ای در کسب و کار نتوانسته ایم موفقیت چندانی در این حوزه کسب کنیم؛ ستاد دنبال رفع خلا منابع انسانی حرفه ای در حوزه کسب و کار، اقدام به سرمایه گذاری وآموزش کرده است.
وی افزود: در حالیکه در حوزه نانو تکنولوژی کشورهای صاحب نام، ایران را در کلوپ خود پذیرفته اند، لازم است در عرصه های تک هزینه کرده و به تدریج طی یک برنامه پنج تا شش ساله به نتیجه مطلوب و فروش محصول برسیم؛ سالهاست در نمایشگاه های مختلف به رصد تکنولوژی و مقایسه با کشورهای صاحب نام در این عرصه می پردازیم و امیدواریم صادرات نانوتکنولوژی کشور را به جایگاه شایسته آن برسد.