برگزاری بیست و یکمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی
دانستنی اقتصاد:بیست و یکمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی ۳۰بهمن در سالن همایشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و با حضور مقامات، تولید کنندگان، پیشکسوتان و رسانههای اقتصادی کشور برگزار شد.
به گزارش دانستنی اقتصاد: رییس هیات مدیره خانه صمت ایران به تلاش دلالان برای بی کیفیت جلوه دادن تولیدات کشور اشاره کرد و گفت: با این وجود ما توانستیم به دنیا ثابت کنیم تولیدات ما میتواند با دیگر کشورها رقابت داشته باشد. به این ترتیب امروز در خیلی موارد از اروپاییها پیش هستیم و از نظر کمی حتی از کشور چین جلوتر هستیم.
مرتضی سهل آبادی افزود: دولت باید با بخش خصوصی آشتی کند.
وی همچنین به آنچه خانه صمت ایران برای دفاع از حقوق تولید کنندگان انجام داده پرداخت و نسبت به عملکرد بانکها در مواجه با تولید کنندگان انتقاد کرد.
چرا که او معتقد است در حالی تعدادی از تولید کنندگان کشور در زندانها به سر میبرند که بانکها اصولا باید تسهیلات به این تولید کنندگان ارائه بدهند نه اینکه برای گرفتن مطالبات خود تولید کنندگان را با چنین مشکلاتی مواجه کنند.
رئیس هیات مدیره خانه صمت ایران در ادامه با انتقاد به عملکرد بخش دولتی گفت: اگر خرج دولت زیاد است گناه ما تولید کنندگان چیست؟ آیا یک دولت چند میلیونی را ما چند هزار کارخانه باید اداره کنیم؟ آیا در شرایط این چنینی با این مالیاتها میتوان با دنیا رقابت کرد؟ قطعا خیر مگر اینکه دولت با بخش خصوصی و تولید کنندگان آشتی کند.
رشد ۱۱ درصدی شاخص پیچیدگی اقتصاد ایران
در ادامه بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به متنوع بودن شاخههای تولید کشور به عنوان یک مزیت اقتصادی پرداخت و گفت: اقتصاد ایران نسبتا بزرگ و متنوع است و این امر باعث شده تاب آوری فعلی در شرایط جنگ اقتصادی داشته باشیم. ضمن اینکه با توجه به ظرفیتهای خوبی که در تولید داریم به نظر میرسد پتانسیل خوبی برای رشد تولید داشته باشیم
وی همچنین تاکید کرد: ایران در مدت ۵ سال (۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰) ۱۴ محصول صادراتی جدید تولید و صادر کرده است که این امر وضعیت شاخص پیچیدگی اقتصاد ایران را نسبت به یک دهه قبل ۱۱ درصد رشد داده و تاب آوری اقتصادی را بالا برده است.
ایجاد بیش از ۶۴ هزار شغل جدید از ابتدای سال
فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به دستاوردهای این سازمان در سال جاری پرداخت و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون از طریق احیای واحدهای تولیدی راکد، افتتاح طرحهای صنعتی جدید و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی ۶۴ هزار و ۱۳۴ شغل جدید به وجود آمده است.
مقیمی همچنین در بیست و یکمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی از فعالان بخش خصوصی خواست که به صورت مشارکتی و تجمیعی در حوزه تامین انرژی با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و خورشیدی فعالیت نمایند و از این طریق به رفع تعهدات ماده ۱۶ خود نیز با ظرفیتهای قانونی ایجاد شده، مبادرت ورزند.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای کمیته پایش، از تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی خواست با مشارکت فعالانه در این کمیته مسائل صنعتگران را مورد پیگیری قرار دهند.
تنوع بخشی مالیاتی، تامین نقدینگی و پاسخگویی بانکها به واحدهای تولیدی؛ بخشی از مهمترین مطالبات بخش خصوصی از دولت
مهدی اسلام پناه ریس سازمان ملی استاندارد، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، علی آقا محمدی معاون امور بی المللی دفتر مقام معظم رهبری و بیژن پناهی زاده معاون معدنی خانه صنعت معدن و تجارت ایران از دیگر سخنرانان حاضر در این مراسم بودند که عمدتا به مطرح کردن مباحثی همچون «لزوم تنوع بخشی مالیاتی برای سال آینده، مشارکت نظرات بخش خصوصی در تدوین توسعه اقتصادی کشور، تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید، توانا سازی بانکها در پاسخگویی به نیاز واحدهایی تولید، فراهم سازی برنامههای بلند مدت برای پیشبرد برنامههای کوتاه مدت واحدهای تولیدی، تسهیل مسائل پیرامون صادرات تولیدات صنعتی و معدنی و غیره» به عنوان اصلیترین مطالبات بخش خصوصی و نیازهای تولید کنندگان این حوزه، پرداختند.
لیست برگزیدگان در بیست و یکمین جشنواره تولید ملی افتخار ملی
در پایان این همایش از واحدهای تولیدی برتر که شامل ۶۳ واحد میشد با اهدای لوح تقدیر و تندیس تجلیل به عمل آمد. گفتنی است برگزیدگان غالبا واحدهای تولیدی فعال در حوزههای مختلفی همچون «لوازم خانگی، صنایع غذایی، اسباب بازی و لوازم سرگرمی، معادن، زیورآلات، خدمات فنی و مهندسی، صنایع الکترونیک، تجهیزات و مصالح ساختمانی، وسایل نقلیه موتوری، تجهیزات حمل و نقل، بازیافت، محصولات دارویی و بهداشتی، ساخت ماشین آلات و تجهیزات، محصولات کانی غیرفلزی، ساخت فلزات اساسی، فرآوردههای حاصل از نفت و پتروشیمی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، محصولات لاستیکی و پلاستیکی، منسوجات، محصولات چوبی به جز مبل، ابزار پزشکی، ماشین آلات دفتری و حسابداری، ماشین آلات و دستگاههای برقی، شهرکهای صنعتی و غیره» بودند./منبع دانستنی آنلاین