آمار تکاندهنده از کاهش مصرف گوشت در کشور
دانستنی اقتصاد: در ماههای اخیر تورم ماهانه و نقطهای در یک کالای خوراکی مهم به اوج خود رسیده است. کالایی که با حذف تدریجی آن از سفره مردم طی دو سال گذشته، باید شاهد گسترده تر شدن بحران سوءتغذیه در جامعه باشیم.
به گزارش دانستنی اقتصاد؛ گوشت قرمز و سفید از مهمترین بخشهای خوراکی در کشور تلقی شده که با رکوردهای بیسابقهای در اردیبهشت امسال همراه بوده است. دادههای مرکز آمار نشان میدهد در نیمه بهار امسال، قیمت گوشت قرمز و ماکیان ۱۲۲.۴ درصد گرانتر از موقعیت مشابه خود در سال قبل به ثبت رسیده است.
در میان کالاهای خوراکی، قیمت گوشت قرمز در کشور رشد بالایی داشته است. در بررسیهای ماهانه و نقطهای در سه ماه اخیر مشاهده میشود روند تورم این کالا در کشور وضعیت صعودی داشته و در بالاترین سطح خود در ۱۰ سال اخیر قرار گرفته است. پیش از این یکبار دیگر در سال ۱۳۹۸ قله تورمی در این بخش به ثبت رسیده بود.
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه در چند ماه اخیر افزایش قیمتی در بازار گوشت رخ نداده است؛ گفت: «با توجه به شرایط تورمی فعلی افزایش قیمت گوشت بر روی تقاضا تاثیر گذاشته است و میتوان گفت فروش مغازهداران نزدیک به ۳۰ درصد کاهش یافتهاست.»
او در ادامه با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشت در چشمانداز پیش رو نیست؛ گفت: «دشتها امسال بارش خوبی را تجربه کردند و دامها در حال تغذیه هستند و از نظر تغذیه فشار زیادی به دامها وارد نمیشود، اما در ۵ تا ۶ ماه دوم باید مدیریت صورت گیرد تا دامها افزایش وزن داشته باشند و در ۶ ماه دوم بازار دچار کمبود نشود.»
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در ادامه با اشاره به اینکه با قیمتهای فعلی نیازهای مردم به گوشت تامین میشود، گفت: «کاهش قدرت خرید بحث دیگری است.»
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰ به این خبر امتیاز دهید
۰/۵
(۰ نظر)