اقتصادیانرژی

فروش نفت؛ پول نقد یا سرمایه گذاری شرکتی؟

دانستنی آنلاین: اردیبهشت‌ بود که مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در تشریح راهکار جدید ایران برای فروش نفت، عنوان کرد که می‌توان به‌جای پول نقد، فروش نفت به شرکت‌ها (شرکت‌های سرمایه گذار در پروژه‌ها یا فروشنده کالا به ایران) انجام شود.

به گزارش پایگاه خبری دانستنی آنلاین٬ به نقل از تسنیم، این راهکار، ابزاری است که در قانون بودجه سال جاری دیده شده؛ در بند‌ی تبصره یک قانون بودجه آمده: “به دولت اجازه داده می‌شود پس از گردش خزانه و پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی تا مبلغ چهارصد هزار میلیارد ریال از خالص بدهی‌های قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی، تعاونی و خصوصی که در چهارچوب مقررات مربوط تا پایان سال ۱۳۹۷ ایجاد شده و همچنین اجرای تکالیف این قانون را از محل تحویل نفت خام به این اشخاص بر اساس قیمت بورس انرژی یا قیمت منطقه‌ای تسویه کند. “

براین اساس، نخستین قرارداد نفت در برابر اجرا، در هفته پیش رو به امضا می‌رسد. این قرارداد مربوط به نوسازی نیروگاه ری است که ارزش کلی آن ۵۰۰ میلیون یورو تعیین شده و قرار است به ازای سرمایه گذاری یک شرکت ایرانی در اجرای این پروژه، به میزان اصل و سود این سرمایه گذاری، نفت خام در اختیار این شرکت داخلی قرار گیرد.

محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در این خصوص گفت: ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور داریم که به‌دنبال آن هستیم بتوانیم رفته رفته با احداث واحد‌های جدید، این نیروگاه‌های فرسوده را از مدار خارج کنیم.

وی افزود: طرحی به‌منظور نوسازی نیروگاه ری با تامین مالی از سوی ژاپن در دستور کار قرار گرفت، اما به‌دلیل مشکلاتی که ناشی از تحریم‌ها در خصوص تأمین مالی خارجی ایجاد شد، تصمیم گرفتیم راهکار جدیدی را با استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه اجرایی کنیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در تبصره یک بند‌ی قانون بودجه سال جاری امکان تهاتر نفت با اجرا برای تسویه پول پیمانکار با دادن نفت به آن دیده شده، که هفته آینده قراردادی به‌منظور تأمین مالی نوسازی نیروگاه ری به‌صورت تهاتر نفت در برابر اجرا امضا می‌شود.

وی ادامه داد: مبلغ قراردادی که هفته آینده به‌منظور نوسازی نیروگاه ری امضا می‌شود، ۵۰۰ میلیون یورو است؛ اینکه تمام این مبلغ با دادن نفت قرار است تأمین شود و یا راهکار دیگری نیز در کنار تهاتر نفت برای تأمین مالی در نظر گرفته می‌شود، هنوز به طور دقیق مشخص نیست و تا زمان امضای قرارداد مشخص می‌شود.

با اجرایی شدن این راهکار، شرکت (داخلی یا خارجی) سرمایه گذار یا پیمانکاری که اقدام به سرمایه گذاری یا اجرای پروژه در ایران می‌کند، به جای پول نقد، اصل و سود سرمایه گذاری یا کار خود را از طریق نفت خام دریافت می‌کند و می‌تواند نفت خام خود را در بازار‌های بین‌المللی به فروش برساند. قیمت‌گذاری نفت خام نیز به صورت به‌روز بر اساس قیمت بورس انرژی یا قیمت منطقه‌ای محاسبه می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا